неділя, 05 лютого 2012 12:30

Фонтан з вином, гуляння до ранку: у Венеції почався один із найвідоміших карнавалів
14

Фото: Reuters

У Венеції, де зараз невеликий мороз, почався знаменитий карнавал. Святковий сезон триватиме до 21 лютого, повідомляє "Россия 24".

Цього року він проходить під девізом "Життя як театр". Головним сценічним майданчиком за традицією стане площа Святого Марка. Вночі на ній запрацював фонтан з вином. До ранку тривали гуляння і танці. Сьогодні в день свята на воді пройдуть регати на Гранд-каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ріанна на карнавалі у Барбадосі скакала чоловікам на спини

У дні карнавалу в Венеції приїжджає до півмільйона туристів, а також артисти з різних країн світу.

Венеціанський карнавал святкується щорічно. Він триває 12 днів, а дата його відкриття залежить від початку католицького Великого посту. На відміну від інших міст, карнавал у Венеції повністю охоплює все місто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На цьогорічному карнавалі в Ріо були пишнотілі танцівниці

У численних старовинних палацах Венеції проводяться традиційні костюмовані бали і ексклюзивні приватні прийоми. Для малюків проводиться власний дитячий карнавал на площі Сан Поло.

Карнавал завершується парадом костюмів, дивовижним феєрверком над лагуною перед площею Сан Марко і спаленням солом'яного опудала - язичницьким ритуалом, що символізує оновлення природи, і масовими танцями на площі Сан Марко. А дзвін дзвонів церкви Сан-Франческо делла Вінья оповіщає про початок Великого посту.

Зараз ви читаєте новину «Фонтан з вином, гуляння до ранку: у Венеції почався один із найвідоміших карнавалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі