середа, 09 березня 2011 17:17

На цьогорічному карнавалі в Ріо були пишнотілі танцівниці
14

Фото: Фото: Reuters

У Бразилії пройшов один з найбільших світових свят - карнавал в Ріо-де-Жанейро.

На 700-метрову смугу знаменитого Самбадрому, який представляє з себе проспект з трибунами з боків, дві ночі поспіль виходили школи "спеціальної групи" - своєрідної вищої ліги Карнавалу.

Сотні танцюристів, співаків і барабанщиків, десятки пересувних декорацій заввишки з триповерховий будинок, а також знамениті "музи" карнавалу Ріо-де-Жанейро змагалися з дев'яти годин вечора за місцевим часом і до самого ранку.

Чемпіон 2011 визначиться 10 березня після узагальнення оцінок 50 суддів. Виступ кожної школи оцінюється за десятибальною шкалою в десяти категоріях, серед яких сюжет, розкриття теми, гармонійність і злагодженість рухів учасників, образність костюмів і декорацій.

Цього року традиційний регламент проведення змагань було змінено через пожежу в "місті самби" в Ріо-де-Жанейро у лютому, в результаті якого три школи вищої ліги позбулися значної частини своїх декорацій. Ліга шкіл самби Ріо-де-Жанейро (Liesa) вирішила не судити виступи постраждалих шкіл, і призупинити дію правила, за яким школа, що посіла останнє місце, вибуває з вищої ліги.

Всього, за оцінками міської влади, на Карнавал в Ріо цього року прибуло не менше 700 тисяч туристів. За даними асоціації готельного бізнесу Ріо-де-Жанейро, готелі міста напередодні свята були заповнені на 95%.

Офіційно карнавал у Бразилії завершується в "попелясту середу" 9 березня, коли у католиків починається Великий піст. Проте в Ріо-де-Жанейро кульмінація свята ще попереду - в ніч з суботи на неділю школи самби, які зайняли місця з першого по шосте на змаганнях цього року, вийдуть на знаменитий Самбодром ще раз у традиційному параді переможців. Очікується, що заключне шоу карнавалу цього року збере більше 70 тисяч глядачів.

Зараз ви читаєте новину «На цьогорічному карнавалі в Ріо були пишнотілі танцівниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути