пʼятниця, 02 лютого 2018 00:15

Зеленський і Каменських ходитимуть на курси української мови

Зеленський і Каменських ходитимуть на курси української мови
Зеленський зніме комедію за державний кошт. Фото: 24tv.ua

"А шо, фільмєц-та будєт на тєлячьєй мовє, как давєчя заявіл расійскій дєпутат і шоумен Пйотр Талстой? Ілі всьо же на общєпанятнам? Бо мені не понятно, чому цього підсвинка держава повинна акредитувати?" — написав письменник 65-річний Юрій Винничук у "Фейсбуку" про романтичну комедію Володимира Зеленського "Він і вона". Проект фільму став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. З бюджету виділять на виробництво стрічки 17,6 млн грн. Загальний кошторис комедії Володимира Зеленського — 35,9 млн грн.

— Одним із критеріїв відбору були потенційні збори фільму в кінотеатрах, — розповідає колишній голова експертної комісії Держкіно Андрій Дончик, 56 років. — На рішення щодо фінансування вплинуло те, що Зеленський вміє робити касові стрічки. Три частини "Кохання у великому місті" принесли 220,3 мільйона гривень. "Службовий роман. Наш час" зібрав у прокаті 77,8 мільйона. Держава фінансувала багато фестивальних фільмів, що в прокаті майже нічого не отримали. Кіно — це не лише мистецтво, а й бізнес. Фільм "Він і вона" має всі шанси зібрати велику касу, як це зробили автори комедії "Дзідзьо Контрабас" (отримали 22,1 млн грн. — ГПУ). Так зможемо наповнити бюджет Держкіно, матимуть дохід кінопрокатні компанії. Треба, щоб українське кіно мо­гло конкурувати на ринку як продукт. Крім фільму "Він і вона", фінансову підтримку отримали ще дві потенційно успішні комедії — "Скажене весілля" Юрія Горбунова та "Секс і нічого особистого" Влада Ряшина.

Подружжя вирішує розлучитися. Суд надає випробувальний термін на примирення. Чоловік і дружина починають робити те, чого соромилися під час шлюбу. Протягом фільму потрапляють в кумедні ситуації, поступово налагоджують стосунки, за сюжетом фільму "Він і вона".

У головних ролях — 40-річний Володимир Зеленський і співачка Анастасія Каменських, 30 років. Тещу зіграє 51-річна Ольга Сумська. Стрічку зніматимуть українською мовою. Вихід фільму у прокат планують на лютий 2019 року.

— Зеленський пообіцяв, що разом із Каменських відвідуватимуть курси з української, — продовжує Дончик. — До цього всі фільми студії "Квартал 95" були російськомовними. Це перша стрічка Зеленського із суто українськими реаліями, знята для нашого глядача. Інші виробники кіно побачать, що змінюється ринок і від продукту російською мовою краще відмовлятися.

У грудні 2017 року Держкіно скасувало прокатні посвідчення комедійного серіалу "Свати" студії "Квартал 95". Причиною стала участь у телефільмі російського актора Федора Добронравова, який публічно підтримує політику Володимира Путіна, виступав в окупованому Криму. СБУ внесла його до переліку осіб, які загрожують національній безпеці України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський і Каменських ходитимуть на курси української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути