четвер, 14 січня 2010 19:09

Василь Лазарович міг стати заслуженим артистом Білорусі

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  З продюсерами співак Василь Лазарович не співпрацює. ”Мені не 15 років, я не хочу бути чиїмось проектом”,  —  каже
З продюсерами співак Василь Лазарович не співпрацює. ”Мені не 15 років, я не хочу бути чиїмось проектом”, — каже

"Після того як мене вирішили послати від України на  Євробачення, в Інтернеті з"явилися анекдоти. Я не засуджую людей, які це роблять, — каже співак 28-річний Василь Лазарович. — Якби знав, що так буде, ще торік подав би заявку на участь у цьому конкурсі".

Василя Лазаровича обрали внутрішнім голосуванням Ради директорів  Національної телерадіокомпанії. Наступного дня співак Віталій Козловський, продюсери Олена Мозгова, Оксана Панасівська виступили проти цього. Вимагають, щоб учасника Євробачення  обирали глядачі Першого телеканалу.

2005-го на ретро-фестивалі "Пісні 50-х Італії" у Римі Василь Лазарович отримав "Золотий диск" — головну нагороду фестивалю. Виконував пісні з репертуару Андріано Челентано За два роки на фестивалі "Нова хвиля" в Юрмалі був дев"ятим.

Має рідкісний голос бас-баритон. Такий ще у Вілларда Вайта з Ямайки, німця Матіаса Ґьорне, росіян Романа Демидова та Володимира Байкова. В опері ним виконують партії короля Марка в  "Трістані й Ізольді", Мефістофеля у "Фаусті", Кутузова у "Війні та мирі", Синьої Бороди в "Палаці герцога Синьої Бороди".

— У мене високі амбіції, — каже співак. — Може, в майбутньому працюватиму в Нацопері. Такі голоси там потрібні.

Бесідуємо у столичній кав"ярні. Туди Лазарович під"їжджає білою "тойотою", зробленою на замовлення. На руці має годинник Hublot, вартістю $30 тис.

— Зараз обираю пісню, з якою виступатиму на Євробаченні. Вона має бути позитивна, без драматизму, бо цього і так вистачає. Українською й англійською мовами.

Навчається на п"ятому курсі музичної академії ім. Чайковського. Має диплом вокаліста й баяніста Прикарпатського музпедуніверситету. Готує три альбоми — зі світовими оперними аріями, сучасними піснями та українською класикою у стилі симфоджазу. З продюсерами не співпрацює.

Грав на весіллях. За вечір заробляв 200 гривень

— Раніше працював із директором Софії Ротару в Україні Ігорем Курилівим. Після "Нової хвилі" розпрощався з ним. Як почалися фінансові проблеми, він усе звалив на мене.

Лазарович народився у селі Баня-Березів Косівського району на Прикарпатті. Як підріс, почав грати на весіллях. За вечір заробляв 200 грн. У Київ його привіз співак Іван Попович, відвів до композитора Олександра Злотника. Він чотири роки писав для Лазаровича пісні, а 2002-го запропонував зіграти Олександра ІІ у мюзиклі "Екватор".

— Там співали Тіна Кароль, Світлана Лобода, Василь Бондарчук. Мюзикл був не надто популярним, тому швидко себе вичерпав. Ми лишилися добрими друзями. У Тіни Кароль я співав на весіллі. Якось у машині почув її пісню, вирішив подзвонити. Набираю — вона не підіймає слухавки. Тоді телефоную Жені (чоловік співачки Євген Огир. — "ГПУ"),  а він мені: "Хвилин 30 тому Тіна народила сина".

Рік Василь жив у Білорусі. Там був солістом оркестру під керівництвом Михайла Фінберга.

— У Білорусі мене хотіли подавати на заслуженого артиста, давали квартиру. Відмовився, бо хотів навчатися у Київській консерваторії. Фінберг відпустив з умовою, що після навчання повернуся назад. Потім бачив мій виступ на "Новій хвилі". Подзвонив і каже: "Ну ти, Лазарович, став шоуменом. Тепер до нас точно не повернешся".

Брат Михайло працює зубним техніком

Батьки Василя Лазаровича — 51-річний Василь та Ганна, 46 років, живуть у Бані-Березовій. Син навідує їх щомісяця. Має молодшого на рік брата Михайла. Той працює в Івано-Франківську зубним техніком.

Василь щодня по кілька годин займається спортом.

— Ходжу у спортзал, плаваю, бігаю. Раніше займався кікбоксингом і карате, мав призові місця. Але тренер переконав обрати інший шлях.

Зараз ви читаєте новину «Василь Лазарович міг стати заслуженим артистом Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути