Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

"ТіК" переспівав українською "Белые розы"

Автор: фото: Володимир ГОВОРУХА
  Соліст гурту ”ТіК” Віктор Бронюк знімається зі своїми прихильниками в масці оленя. Один із його хітів називається ”Олені-олені...”
Соліст гурту ”ТіК” Віктор Бронюк знімається зі своїми прихильниками в масці оленя. Один із його хітів називається ”Олені-олені...”

"Скуштуйте нашої файної вінницької самогонки", — запрошують гостей у столичному "Докер Пабі". Минулого тижня тут відбулася презентація другого альбому "ТиХИЙ" вінницького гурту "ТІК". Кожному, хто заходить до клубу, двоє дівчат наливають самогону з графина, пропонують закусити канапками із салом.

— У мене вдома порося не постраждало. Свинину у Вінниці на базарі купили, — каже соліст "ТіКу" 29-річний Віктор Бронюк. По завершенні вечора зізнається, що гості випили два відра самогону, вигнаного ним.

До альбому "ТиХИЙ" увійшло 12 композицій та чотири кліпи на пісні: "Білі троянди", "Прощайте, дівчата", "Апрєль" і "Сосюра".

Розпочинають презентацію жартівливою народною піснею "Ой, піду я на гору крутую".

— Ой, піду я на гору крутую...заспіваю я пісню тихую...ой, тихую... — зал підспівує музикантам. Багато хто, сміючись, робить паузу після складу "ти".

— На диску цю пісню виконують моя мама, сестричка і троє сусідок. Як прийнято у нас на селі, гонорар спеціально запрошені зірки забрали могоричем. Жіночки так розпалилися, що наспівали пісень на три альбоми, — розповідає Бронюк.

Знаєте, як грають на весіллях? Три бистрих — один мєдляк

Старша на 1,5 року сестра Віктора Тетяна співає у вінницькому військовому ансамблі "Крила України".

Власний музичний стиль "ТіК" визначають як весільний панк з елементами філософської еротики.

— Знаєте, як грають на весіллях? Три бистрих — один мєдляк. Так само і ми, — каже Бронюк. — У пісні "Про капєц" не обійшлися без міського шансону. "Сінєглазка" — романтична сага для гопників. Сінєглазка — це найпопулярніший сорт картоплі на Вінниччині. Власна версія хіта "Бєлиє рози" була серйозним іспитом для гурту. Ми розуміли, що навряд чи вдасться відтворити успіх "Ласкового мая". На зйомках у Вєрки Сердючки познайомилися з Андрієм Разіним.   Він людина без пафосняка. Сказав, що наша версія "роз" здається йому найвдалішою. Кліп на пісню знімали на моєму весіллі, раз 18 виконували на біс.

Каже, що до створення альбому "ТиХИЙ" група не залучала запрошених музикантів.

— У нас з"явився новий учасник — Сергій Шамрай. Він  прапорщик міліції, а в "ТіКу" — тромбоніст-віртуоз, уміє грати навіть ногою.

Обіцяє, що незабаром "ТіК" поїде в турне Україною.

— На підтримку першого альбому "Літерадура" відвідали 27 міст. Було стрьомно у Львові й Чернівцях, бо там виступали у філармоніях. Перші хвилини почувалися ніяково. А потім такі танці влаштували, що штукатурка сипалася. На наших концертах у перших рядах завжди багато дітей, — додає Бронюк. — Значить, усе робимо правильно.

Зараз ви читаєте новину «"ТіК" переспівав українською "Белые розы"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути