Ексклюзиви
пʼятниця, 08 жовтня 2010 04:44

"Танці" виконали на біс

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  На фестивалі ”Рок Січ” на Трухановому острові в Києві виступили 20 гуртів
На фестивалі ”Рок Січ” на Трухановому острові в Києві виступили 20 гуртів
- Юра, додай мощі! Нема мощі! - лідер гурту "Мандри" 38-річний Фома - Сергій Фоменко просить своїх музикантів посилити звук. Минулими вихідними на Трухановому острові в Києві відбувся фестиваль "Рок Січ". Його організував музикант 46-річний Олег Скрипка. Упродовж двох днів виступили 20 гуртів.

У суботу кількадесят молодих людей кволо підтанцьовують на піщаному пляжі. Мерзлякувато загортаються в куртки. У натовп слухачів вривається група байкерів у чорних шкірянках. Пробиваються до сцени. Кількадесят мотоциклів припарковані за деревами на галявині біля кашоварів. На фестиваль приїхали 50 байкерів. Вони називають себе сучасними козаками, тому щороку відвідують фестиваль.

- Гей, заховай пляшку. Ти що пляшкою світиш? - смикають одне одного. Спиртне ховають під покривалами, які розстеляють на землі.

Коли починає виступати гурт "Дримба да дзиґа", молодь скидає теплий одяг і танцює у спідньому.

- Сьогодні тільки під "Дримбу" танцювати можна. Усі інші якісь мляві: або не заводять, або дуже важкі, - ділиться враженнями Ярослава Роженко, 24 роки. - Добре, що тут асфальт. Завтра основні гурти і людей буде більше. Не уявляю, як будуть на піску рухатися.

Ярослава заплатила 80 грн за квиток, купувала його заздалегідь. У день фестивалю в касі за вхід просять 150 грн.

Наступного дня на піску надвечір збираються кількасот глядачів.

- Зіграємо для вас "Вавілон". Його ми співали на Майдані під час революції. - каже лідер "ТНМК" Фагот. - Думали, що грати її вже не доведеться. А реалії зараз такі, що вона на часі: "Це місто, як і всі, має назву Вавілон".

О 19.00 приїжджає Олег Скрипка. Цьогоріч "Рок Січ" не лише музичний, а ще й автомобільний конкурс. Визначає найкращу з-поміж 18 машин найдорожчого класу за якістю звучання в ній акустичної системи. Нагороду здобуває БМВ X5.

Гурт Скрипки "Воплі Вілоплясова" грає 45 хв. Композицію "Танці" публіка вимагає виконати на біс. Олег Скрипка намагається стягнути з себе сорочку, але передумує.

Зараз ви читаєте новину «"Танці" виконали на біс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути