пʼятниця, 19 жовтня 2012 05:30

Сучасний козак має їздити велосипедом

17 пісень увійдуть до першого альбому "Шабля" рок-гурту "Козак Систем", колишніх учасників "Гайдамаків". Музиканти працювали над ним протягом останніх п'яти місяців.

Якщо альбом порівняти із алкогольним напоєм, що це буде?

— Мушу вас розчарувати, в жодному разі не горілка, — каже басист групи Володимир Шерстюк, 45 років. — Це буде настояний на степових і гірських травах міцний напій. Скоро альбом скуштують також у Польщі, Німеччині й Росії — вирушаємо в турне. Ми не хочемо реконструкції козацтва як такого, коли офісні клерки у вихідні перевдягаються в рицарів і з гармат б'ють. Для нас козацтво є сучасним. Це набір чоловічих якостей: чесність, сміливість і готовність захистити слабшого. Шабля — зброя, завдяки якій відчищаємо бруд із цих понять.

Який має бути сучасний козак?

— Усебічно розвинений. Повинен уміти танцювати, співати, комп'ютером володіти. Їздити на велосипеді й так само вправно керувати літаком. Бажано знати кілька іноземних мов. Бо більшість сучасних українців "замкнуті" в рамках своєї країни. Ми в гурті всі їздимо на велосипедах, наш вокаліст Іван Леньо круто грає у футбол. Володіти силовими видами спорту необов'язково. Сила сучасного козака в інтелекті, а не в умінні дати по пиці. Хоча про всяк випадок не завадить. Фактично, це — українська версія англійського джентльмена.

Зараз ви читаєте новину «Сучасний козак має їздити велосипедом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути