Ексклюзиви
четвер, 20 квітня 2006 18:48

Знову експлуатують "Пограбування" з Бельмондо

"Щасливе число Слевіна" (Lucky Number Slevin)**** 

            

Кримінальна драма. США, 2006 рік, 109 хв. Реж. Пол Макґіґан. У ролях: Джош Гартнетт, Брюс Вілліс, Люсі Ліу, Морґан Фрімен, Бен Кінґслі, Стенлі Туччі.


Переглядаючи ролик до "Щасливого числа Слевіна", можна було подумати, що на нас чекає комедійний трилер, а після ролика до "Не спіймали — не злодій" — "крута" кримінальна драма. Усе виявилося навпаки.

"Щасливе число?" — чергова спроба сучасної ітерпретації класичного "чорного фільму" (Film-Noire), до того ж спроба досить вдала. Повсюди вирують "монтекрістівські" пристрасті, трупи падають паками? А дотепи полягають хіба що в певній відстороненій манері екранної розповіді та балачках головного героя, що у свою чергою має нагадувати нам спосіб спілкування героїв часів Гамфрі Боґарта (його б"ють у пику, а він жартує).






"Не спіймали — не злодій" (Inside Man)***          1/2

Трилер. США, 2006 рік, 129 хв. Реж. Спайк Лі. У ролях: Дензел Вошинґтон, Клайв Овен, Джоді Фостер, Крістофер Пламмер, Віллем Дефоу.


Попри шанобливе ставлення до афро-американського кінокласика Спайка Лі та чудових акторів, які погодилися знятися в нього, чогось оригінального в історії "ідеального пограбування" марно шукати. Відтак видається досить дивним стримане захоплення, яке висловлюють щодо стрічки певні критики.

Це лише черговий, хоча й досить вправний, римейк канадсько-французького "Пограбування" 1985 року з Бельмондо. Зрештою, ще 1990 року американці зняли свою версію дотепної кримінальної комедії Александра Аркаді під назвою "Швидкі зміни". А дивакувату "есенгівську" прокатну назву "Не спіймали — не злодій" можна хіба що застосувати до сценариста-плагіатора Расселла Ґевітца. Він практично не вигадав жодного нового сюжетного ходу, окрім обсмоктування теми воєнних злочинів старезних фашистів. Скільки ж їм років має бути?!


Від редакції. Оцінки біля жанрового визначення стрічки виставлено за шестибальною системою із використанням півбала. Вони відбивають особистий погляд автора.

Матеріал підготовлено за сприяння мережі "Кінопалац".

Зараз ви читаєте новину «Знову експлуатують "Пограбування" з Бельмондо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути