вівторок, 22 серпня 2017 05:45

Настав час отримати правду про Майдан

Настав час отримати правду про Майдан
У київському видавництві "Нора-Друк" виходить роман-дослідження братів Капранових "Майдан. Таємні файли" Фото: goo.gl

— Ми відповідаємо на питання: "хто готував Майдан?", "Коли це все почалося?", "Чому так багато людей вийшли?", "Хто фінансував Майдан?", "Хто готував "російську весну"?", "Хто стріляв у Сергія Нігояна?", — каже письменник Віталій Капранов, 50 років.

У київському видавництві "Нора-Друк" виходить роман-дослідження братів Капранових "Майдан. Таємні файли".

— Настав час отримати правду про Майдан, — продовжує Віталій Капранов. — Адже парадокс у тому, що всі ми там були, та ніхто не знає істини. Нема такої людини, яка могла бачити всю картину одночасно. Перебувати в Будинку профспілок, на Грушевського, на сцені Майдану, в Харкові та Донецьку під час штурму обладміністрацій. Вирішили зібрати свідчення тих, хто був у вирішальних точках у ключові моменти. Опитали більш як півтора десятки людей.

Несподівано знайшли свідка, який витягував пораненого Сергія Нігояна. Бачив стріляючого по ньому з боку пам'ятника Лобановського міліціонера. Коли захопили Міністерство юстиції та Міністерство енергетики, всі кричали — "зрада" та "провокація". Прийшли до Олександра Данилюка з громадського руху "Спільної справа".

Він цим керував. Хотіли, аби пояснив свою позицію. Були у Дмитра Яроша, до якого багато питань. Спілкувалися з Сергієм Жаданом, який розповів, чому Харків не став Донецьком. Свідки подій із Криму та Донецька пояснювали, що призвело до окупації. Депутат Микола Мартиненко заявив, фінансував Майдан. Отже, мусив розказати, як все було насправді.

Ми рік працювали над свідченнями. Ідею книжки отримали під час роботи над програмою журналістських розслідувань "Брат за брата".

Наша мета бути неупередженими, ми не заангажовані політично. Не любимо владу. Адже на кожну оповідь свідка наводимо інформаційне повідомлення зі ЗМІ, що нагадує та підтверджує факт.

Зараз ви читаєте новину «Настав час отримати правду про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути