Ексклюзиви
пʼятниця, 17 травня 2019 05:10

Оперу показали на судноремонтному заводі

Автор: FACEBOOK.COM .COM/STARTUP ГОГОЛЬFEST
  600 глядачів спостерігають за балетом кранів Азовського судноремонтного заводу в Маріуполі на Донеччині під час фестивалю сучасного мистецтва ”Гогольфест”
600 глядачів спостерігають за балетом кранів Азовського судноремонтного заводу в Маріуполі на Донеччині під час фестивалю сучасного мистецтва ”Гогольфест”

П'ять портових кранів моделей "Кондор", "Альбатрос" і "Кіровець" танцюють на судноремонтному заводі Маріуполя. В місті на Донеччині удруге відбувся фестиваль сучасного мистецтва "Гогольфест". Синхронні рухи машин супроводжувала музика композиторів Романа Григоріва й Іллі ­Разумейка.

— Ідея гранд-опери "Неро" народилася блискавично, — каже 54-річний Влад Троїцький, режисер постановки, організатор "Гогольфесту".

— Коли я побачив крани, док, море і цих людей. Неро — з грецької вода. Еллінська культура, море і промисловість — складові генетичного коду Маріуполя. Без переосмислення цього неможливе майбутнє міста.

Після балету кранів глядачі перемістилися у плавучий док завдовжки 200 м, висотою 15 м.

Тут танцюють актори маріупольського лялькового театру, "Театроманії", київського "Даху" й машини-навантажувачі. Сюжетна лінія як така відсутня. Очищення та відродження символізують поступове затоплення доку, під час якого виконавці опиняються на півметра у воді, та підняття 30-метрового хреста у фіналі.

— Коли хтось каже — я такого не бачив або я такого не розумію — це нормально, — продовжує Троїцький. — У сучасному мистецтві закладено певну провокацію, що зіштовхує людину з її точки. Якщо не зрушувати з неї — самостійно чи за допомоги мистецтва, тоді звужується горизонт. Що наше бачення і сприйняття вужчі, то легше нами маніпулювати.

До Маріуполя фестиваль сучасного мистецтва "Гогольфест" 10 років відбувався у Києві. На Донеччину переїхав після невдалої спроби організаторів порозумітися зі столичною владою.

Зараз ви читаєте новину «Оперу показали на судноремонтному заводі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути