понеділок, 04 січня 2010 19:27

На Євробачення поїде бас-баритон Василь Лазарович

Автор: фото: УНІАН
  Василя Лазаровича Національна телекомпанія оголосила учасником від України на Євробаченні-2010. Співаки та продюсери хочуть оскаржити це рішення
Василя Лазаровича Національна телекомпанія оголосила учасником від України на Євробаченні-2010. Співаки та продюсери хочуть оскаржити це рішення

27-річний співак Василь Лазарович із Прикарпаття представлятиме Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2010 у Норвегії. Таке рішення прийняла Національна телекомпанія. Кандидатуру Лазаровича підтримали 10 із 11 членів художньої ради.

— Василь Лазарович класно співає. Він гідно представить своїм бас-баритоном Україну в Норвегії, — каже президент НТКУ Василь Ілащук, 46 років. — Ми вирішили не створювати ажіотажу довкола цього конкурсу, тому обрали представника внутрішнім голосуванням. У Лазаровича є спонсори. Вони готові підтримати його і НТКУ. На участь у Євробаченні подали заявки ще п"ять артисток. Не хочу називати їхніх імен. Від України на цей конкурс давно вже не їздив чоловік.

Василь Лазарович народився у селі Баня-Березів Косівського району Івано-Франківської області. 2007-го посів дев"яте місце на конкурсі "Нова хвиля" в Юрмалі. Навчається на п"ятому курсі академії ім. Чайковського у Києві. Пісню, з якою виступатиме на Євробаченні, ще не обрав.

— Я не хочу, щоб вона була попсова, — каже Василь. — Останні п"ять років на Євробаченні не було жодного низького голосу. Оптимальний варіант для мене — потрапити до першої трійки.

Співак 24-річний Віталій Козловський теж хотів би поїхати на Євробачення. Йому сказали, що заявки прийматимуть після Нового року. Він проти внутрішнього рішення НТКУ.

Новий президент може анулювати це рішення

— Раніше на Євробаченні виступали артисти, яких знає вся країна, — говорить Козловський. — Які зробили багато концертів, турів. Професіонали, які здатні яскраво представити нашу країну — Олександр Пономарьов, Руслана, Ані Лорак, Світлана Лобода, Вєрка Сердючка.

Проти закритого конкурсу протестує і продюсерка Олена Мозгова, 39 років. Торік її підопічна Настя Приходько хотіла представляти Україну на Євробаченні. Та після скандалів з НТКУ Приходько виступала від Росії.

— Сподіваюся, що Ілащук не залишиться керівником НТКУ, — каже Мозгова. — А новий президент країни може анулювати це рішення.

Директор музичних програм НТКУ Олена Загороднюк каже: відкритий конкурс не проводився через фінансові труднощі:

— Рік був дуже складним. Проводити конкурс — витратно. Призначення представника — це практика, що існувала і в попередні роки. Так обирали Олександра Пономарьова і Руслану.

Зараз ви читаєте новину «На Євробачення поїде бас-баритон Василь Лазарович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути