Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2012 00:45

Найкращим акторам вручили по капустині

"Капустяним "Оскаром" утретє нагородили кращих акторів і режисерів львівського театру ім. Марії Заньковецької. 27 березня так відзначили День театру. Переможці отримали по гіпсовій статуетці й качану капусти.

— Готувалися три місяці. Наш "Оскар" не тримає меч, а має опущені руки, — розповідає актор Юрій Хвостенко, 30 років. — Капусту купуємо на Добробуті (ринок навпроти театру. — "ГПУ").

На церемонію старші актори під'їжджають білим лімузином. Сідають біля службового входу, й машина везе їх до головного. Перед театром розстелили червоний килим. Запрошення на свято роздавали тільки постійним відвідувачам і знайомим працівників. Лише кілька десятків квитків на другий балкон за ціною 30 грн були в продажі.

— Уперше будемо нагороджувати й інші театри Львова. Багато "заньківчан" здивуються — в нашому місті є й інші театри, — жартують зі сцени ведучі "Оскара" Олег Сікиринський, 38 років, і Юрій Хвостенко. Одягнені в червоні костюми з білими жабо.

— Після того, як торік актор Януш Юхницький отримав нагороду "секс-символ", його почали запрошувати в кіно, — каже перший. — Правда, поки що тільки малобюджетне німецьке.

— А Ярослав Кіргач після перемоги в номінації "найкраща роль другого плану", швидко пішов угору, — додає Юрій Хвостенко. — Його запрошують на ролі третього, четвертого і навіть п'ятого планів. Хтозна, може, скоро навіть вийде в масовці.

Виставою року визнали постановку Вадима Сікорського "Гамлет у гострому соусі".

Спектакль показує події шекспірівського "Гамлета" із кухні. Головний герой — королівський кухар Фроґґі. Від його настрою та кулінарної майстерності часто залежать результати політичних переговорів. Найкращою актрисою стала Олександра Гуменецька, актором —  Євген Федорченко.

— Для мене це третій "Оскар". Тепер я майже як Меріл Стріп, — каже про свою нагороду Гуменецька.

Після церемонії у гримерці актора Євгена Федорченка, 65 років, ніде протиснутися. Режисер Вадим Сікорський розливає коньяк. Федорченко розповідає анекдот.

— Актриса після прем'єри приходить з п'ятьма букетами. Реве! Сікорський запитує: "Чого плачеш? Нормально ж ніби все пройшло. Тобі дали п'ять букетів!". "Дали п'ять, а я купила деся-я-я-ять!".

Євген Іванович виходить у коридор. Нагороду отримав за роль у виставі "Ромео і Джульєтта в кінці листопада".

— Режисер Алла Бабенко поставила мене на цю роль без заміни. І це з моїм здоров'ям! Кілька разів мусив просто з лікарні їхати в театр на виставу. Часто згадую одну з перших своїх ролей, у спектаклі "Невольник". Я лежав унизу, наді мною інший актор, трохи вище. Раптом чую, мене хтось лоскоче по обличчю якимось шнурочком. Думаю, перевіряють мене. Намацав цей шнурок, потягнув, намотав на руку й викинув. Тут інший актор встає, піднімає руку й каже: "Та чи тобі заціпить!". У цю мить у нього падають шаровари. Виявилося, я витягнув його зав'язку. Мало не отримав догану. Після того шаровари акторам підв'язували резинками.

 

14

капустин купили  до церемонії "Капустяного "Оскару", для кожної з номінацій.

 

Зараз ви читаєте новину «Найкращим акторам вручили по капустині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути