середа, 09 січня 2013 05:15

"Хто перший жениться — тому й дістанеться авто"

Що зніматимуть цьогоріч в Україні, визначали у Держкіно наприкінці грудня. Про результати конкурсу кінопроектів розповідає член журі 30-річний Іван Козленко:

— Із 44 кінопроектів було чимало зрілих. На жаль, українського виробництва не так багато. Більшість — міжнародні проекти. Дуже сподобалися дебюти.

Найбільше балів отримала стрічка "Федір" грузинської режисерки Нани Джорджадзе. Чим вона підкорила журі?

— Дуже симпатичне кіно про маленьке приморське містечко. Стрічка вже у виробництві, знімають у Одесі. Нана вперше побувала там декілька років тому на Одеському кінофестивалі, закохалася у це місто. Над фільмом працює українська команда, знімаються наші актори. Дія відбувається в радянські часи. Це історія про дівчинку і двох її залицяльників. Вона виграла в лотерею автомобіль, і хлопці добиваються її прихильності. Думають, що хто перший жениться на ній — тому й дістанеться авто. Світ у фільмі бачимо неначе очима дітей.

Важкі сірі драми ще популярні чи відходять на другий план?

— Більшість фільмів дуже світлі. Є елементи чорного гумору, драматичні колізії, але загалом вони позитивні. Також непоганим має бути "Максим Оса" — козацький детектив, костюмований, з іскрометними діалогами. Не так багато драм і серед повних метрів. Трошки більше — у дебютних стрічках.

На який із представлених проектів робите великі ставки?

— "Доміно" київського режисера Ігоря Подольчака. Він знайшов свою мову й стиль. Дія відбувається у країні на межі революції. Батько — один із найвищих державних посадовців. Його син-студент — прихильник радикальної політичної організації. Для збереження держави батько вирішує вбити когось із вищих керівників держави. У жертви "терористичного акту" обирає себе. Це дуже авторське кіно, має великі фестивальні перспективи. Хоча широкого прокату в Україні не матиме.

Зараз ви читаєте новину «"Хто перший жениться — тому й дістанеться авто"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути