Ексклюзиви
середа, 11 січня 2012 07:45

Івана Піддубного зіграє Михалков

У березні московський режисер 42-річний Гліб Орлов розпочне зйомки картини про українського богатиря Івана Піддубного. Фільмуватимуть у Києві, Феодосії, в Росії, Франції, США. Бюджет стрічки $10 млн.

— Напевно, Піддубний був трішки іншим, ніж у нашому фільмі, — говорить продюсер Вадим Горяїнов, 46 років. — Це буде красиве потужне кіно. Покажемо також його американські кількарічні гастролі. У Штатах Івана ніхто не зміг перемогти. Там його називали "російським ведмедем".

Іван Піддубний народився на Черкащині 1871-го. Був шестиразовим чемпіоном світу з боротьби, найсильнішою людиною свого часу. Прославився, виступаючи у феодосійському цирку. Клав на лопатки силачів з усього світу. Більшовики хотіли розстріляти Піддубного. Під час Другої світової жив на Кубані під опікою окупаційної німецької влади, яка поважала спортивні досягнення атлета. Згодом за це його переслідував НКВС. Продавши всі свої нагороди, помер 77-річним у злиднях.

Піддубного гратимуть російські актори Михайло Пореченков, 42 роки, 66-річний Микита Михалков. Другий втілить богатиря в останні роки життя.

— Піддубний — український герой. Можна було би зняти фільм про нього з нашими акторами, — вважає важкоатлет 37-річний Василь Вірастюк. — А не чекати, коли щось своє про нього розкажуть росіяни. Я, наприклад, незабаром гратиму в кіно іншого нашого богатиря — Івана Фірцака. Йому присвоїли ім'я античного героя Кротона. Хоча більше він відомий як Іван Сила. Режисером цієї картини буде Віктор Андрієнко.

Прем'єру стрічки "Іван Піддубний" запланували на серпень 2013-го.

Зараз ви читаєте новину «Івана Піддубного зіграє Михалков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути