четвер, 23 липня 2020 05:40

"Хоче, щоб її любили "і дрищем, і жиробасом"

Шість нагород дев'ятої ­Національної музичної премії "Юна" отримав співак 34-річний Дмитро Монатік. Зокрема, як "Найкращий виконавець" і за "Найкращий альбом". Переможців оголосили в інтернеті.

— Альбом Монатіка "Лав Іт Ритм" — це не збірка розкручених пісень, як зазвичай роблять артисти. Є композиції, які ніколи не стануть хітами, бо надто складні, — каже 45-річний Ігор Панасов, музичний критик і директор із розвитку премії. — На платівці записано 20 треків. Це велика робота, що показує неординарність автора. До Монатіка прикута довготривала і стабільна увага. Він широкого кругозору артист. І в цьому його новизна для нашої сцени.

У трьох номінаціях перемогла реперка 29-річна Альона Савраненко, яка має сценічне ім'я Альона Альона. Її відзначили за "Найкращий альбом", "Найкращий хіп-хоп хіт" і "Найкращий дует" — за пісню "Падло" зі співачкою Аліною Паш.

— Поява Альони в нашому медіапросторі — це виклик для аудиторії, здатної сприйняти виконавицю немодельної зовнішності, — продовжує Панасов. — Дівчина з кулеметною швидкістю читає тексти. Половину слів не встигаєш розібрати. Експерти кажуть, що Альона — важлива артистка для розвитку української музичної сцени і свідомості слухачів.

"Відкриттям року" назвали співачку Яну Шемаєву, 24 роки. Виступає під псевдонімом Джеррі Гейл.

— Має багаторічний досвід відеоблогерки. Налагодила випуск ненудних переспівів відомих композицій. Знайшла свою мову з аудиторією. У сучасному світі не можеш стати цікавим, якщо в тебе немає самоіронії. Не триматимеш довго уваги без прикольної "сумасшедшинки", що примушує людей усміхатися. Її пісні написані з жіночої позиції. В них є сатира. У дебютному альбомі "Я, Яна" зуміла подати через музику іронічну частину здібностей. У пісні "Вільна каса" хлопець пояснює, що дівчині їсти, а що — ні. А вона хоче, щоб її любили різною — "і дрищем, і жиробасом".

Колектив "Время и Стекло" переміг у номінаціях "Найкращий поп-гурт" і "Найкраща пісня".

— Використовують напрацювання західних зірок. Їх сприймає аудиторія віком до 20 років. Пісня "Дим" — вдалий експеримент. Спробували зробити дискохіт українською, наче з кінця 1990-х, тільки із сучасним звуком. Вийшло органічно.

Вперше вручили нагороду в номінації "Найкраща пісня до фільму". Переміг етногурт "ДахаБраха" з композицією "Пливе човен", яка прозвучала у драмі "Вулкан".

— Ті, хто каже, що нічого не відбувається з українським кіно, найчастіше його не бачили. Вітчизняних фільмів побільшало. Співпраці режисерів з авторами пісень — також.

Загалом відзначили лауреатів у 17 номінаціях.

Зараз ви читаєте новину «"Хоче, щоб її любили "і дрищем, і жиробасом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути