Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2008 17:57

Голлівудський 3D-мультфільм знімуть в Україні

  Голлівудський фахівець з комп’ютерних спецефектів Яков Батлер народився в Одесі. В Україну приїхав для роботи над мультфільмом ”Лапи і Шнури”
Голлівудський фахівець з комп’ютерних спецефектів Яков Батлер народився в Одесі. В Україну приїхав для роботи над мультфільмом ”Лапи і Шнури”

— Для "Матриці" я cтворив хмару з павуків. Розробив "штучний інтелект", який керував ними, змушував літати. Якби усіх тих створінь робили руками, жодних ресурсів не вистачило б, — розповідає в Києві голлівудський фахівець з комп"ютерних спецефектів для кіно 33-річний Яков Батлер.

В Україні він працює над мультфільмом "Лапи і Шнури". Сценарій для нього написав Біллі Фролік, автор голлівудських мультфільмів "Мадагаскар" і "Лісова братва". Батлер приїхав до Києва навесні із фахівцями з Голлівуда, аби навчити українських мультиплікаторів створювати 3D-анімації. В Америці Яков працював над стрічками про Гаррі Поттера, другою і третьою "Матрицею", "Людиною-павуком", "Сезоном полювання", "Полярним експресом".

— Згадайте, як герої "Гаррі Поттера" літали на мітлах і грали у сквотч. Гру знімали у Лондоні, анімацію створювали в Лос-Анджелесі. Рухи робили за допомогою комп"ютерів, — Батлер спирається руками на стіл. — У Лос-Анджелесі почув, що в Україні починають повнометражний проект "Лапи і Шнури". Всерйоз не сприйняв. Продюсери зі студії запропонували приїхати, щоб побачити все на власні очі. Ризикнув і не жалкую.

Генпродюсер мультфільму Михайло Дудко додає:

— Досі голлівудською технологією 3D-анімації повноцінно не володіють у жодній із країн СНД та Європи. Ми створюємо базу в Києві, веземо сюди новітню техніку. Упродовж року–півтора над мультфільмом "Лапи і Шнури" працюватиме понад 100 чоловік.

Бюджет стрічки не розголошують.

Зараз ви читаєте новину «Голлівудський 3D-мультфільм знімуть в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути