пʼятниця, 16 грудня 2011 05:30

Герой Куркова слухає гімн 20 разів на день

9 листопада у Києві презентували рукопис роману 50-річного Андрія Куркова "Львівська гастроль Джимі Хендрікса". Письменник передав текст директору харківського видавництва "Фоліо" Олександрові Красовицькому. Дія твору відбувається у Львові. Вийде книжка у лютому.

— Головний герой Тарас купив старий "опель". Щоб заробити, вирішив витрушувати з людей ниркове каміння під час їзди поганими львівськими дорогами, — розповідає автор. — Для цього поцікавився урологією і використав знання з народної медицини. Клієнти платять то доларами, то рублями, то євро. У єдиному цілодобовому обміннику валюти працює молода дівчина. Вона носить довгі рукавички, бо має алергію на гроші. Між ними зароджується кохання.

Повернувшись уранці додому, Тарас не може заснути без українського гімну. Герой кидається по всьому Львову — шукає запис. — Дізнається, що по сусідству живе божевільний пенсіонер. Він 20 разів на день вмикає гімн. Причиною всіх проблем у країні вважає те, що люди не слухають цей твір. А його треба вмикати найменше п'ять разів на день.

Письменник увів до сюжету кілька справжніх львів'ян під їхніми іменами. — Тому тут з'явився 53-річний Алік Олісевич. Він один із засновників руху хіпі у Львові. Працює освітлювачем в оперному театрі. Головним героєм хотів узяти письменника Юрка Винничука. Домовилися підписати договір, що він не проти під своїм іменем стати персонажем роману. Я обіцяв не змінювати йому сексуальної орієнтації й не навішувати дурного на його особу. Але він такий лінивий, що не прийшов на підписання договору. Потім Винничук таки зрозумів, що хоче бути у моєму романі. Тому він з'явиться у другій частині.

Зараз ви читаєте новину «Герой Куркова слухає гімн 20 разів на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути