вівторок, 10 жовтня 2006 15:21

Фоззі озвучив шестикласника

Данський мультик "Теркель і халепа" з 9 листопада виходить в український прокат. У себе на батьківщині він здобув премію "Роберт" — данський аналог нагороди Американської кіноакадемії "Оскар".

Мультик — про шестикласника Теркеля. Його мама не випускає цигарки з рота.  Тато читає газети і відмовляє синові в усьому. А дядечко Стюарт — божевільний.

Озвучили мультик українські музиканти. Підбирав їх Олег Скрипка, який у фільмі співає пісню самозакоханого вчителя музики Баррі.

Співак Фоззі з "Танку на майдані Конго" озвучить Теркеля. Вокаліст гурту "Мед Хедс" Вадим Красноокий — його вчителя. Співачка Катя Чілі — Теркелеву сестру Фіолу. Репер Потап — товариша Теркеля на ім"я Джейсон.

— "Теркель і халепа" — пародія на фільми жахів і чорна комедія, — пояснює "ГПУ" 34-річний соліст гурту "Мандри" Сергій Фоменко, який озвучує хулігана Сакі.

— Режисер дубляжу Любомир Кобильчук дозволяв мені імпровізувати. Я й говорив "жиропа", бо ніхто в Києві не кличе гладку дівчину "товстухою".

Для підбору голосів навіть оголосили конкурс. Кожен міг зателефонувати на автовідповідач Любомирові Кобильчуку і сказати кілька слів. Так знайшли людину, яка озвучила Шейлу — маму Теркеля.

— Це немолода жінка, з двома освітами, має 27-річну доньку, — розповідає Любомир. — У неї хрипливий прокурений голос, який я так довго шукав. Каже, хотіла зробити сюрприз онукам.

Вийде також російськомовна версія "Теркеля і халепи". Вона називатиметься "Теркель в беде". Озвучать героїв ті самі актори.

Зараз ви читаєте новину «Фоззі озвучив шестикласника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути