вівторок, 27 квітня 2010 02:50

Фільм Михалкова йде у напівпорожніх залах

Автор: фото з сайта www.kinopoisk.ru
  Кадр із фільму ”Стомлені сонцем-2. Предстояння”. Надю Котову зіграла  донька режисера Микити Михалкова — Надія
Кадр із фільму ”Стомлені сонцем-2. Предстояння”. Надю Котову зіграла донька режисера Микити Михалкова — Надія

22 квітня в кінотеатрах розпочали показ фільму російського режисера 64-річного Микити Михалкова "Стомлені сонцем-2: Предстояння". Перша частина вийшла 16 років тому. Продовження стрічки знімали вісім років, частину фільмували в Німеччині. Її називають найдорожчою російською картиною — бюджет становить $40 млн. Ролі зіграли Микита Михалков, Олег Меньшиков, Дмитро Дюжев, Євген Миронов, Сергій Маковецький.

3-годинна стрічка показує події Другої світової, 1941 рік. Ув"язнений комдив Котов, колишній фаворит Сталіна, тікає із в"язниці. Його зіграв  режисер. Котов потрапляє на фронт. Герой Олега Меньшикова, офіцер НКВС Дмитро Арсентьєв, за наказом Сталіна намагається спіймати його. Доньку комдива Надію зіграла менша дочка режисера Надія Михалкова, 23 роки.

— Зйомки нагадували справжню битву. Ми два місяці прожили в окопах,— розповідає син режисера, 34-річний Артем Михалков. Йому дісталася роль молодого червоноармійця.

За два тижні до прем"єри Михалков вирізав із фільму любовні сцени. Сказав, що не годиться таке показувати напередодні 65-річчя закінчення війни.

На київську прем"єру в кінотеатрі "Україна" режисер та його донька Надія не прилетіли.

— Учора у Кремлівському палаці відбулася прем"єра, — говорить актор Сергій Гармаш. — Закінчилася пізно, тому Микита Сергійович із Надією не встигли. До 16.00 чекали на рейс в аеропорту, але через виверження вулкана в Ісландії його скасували.

У Росії фільм Михалкова йде у напівпорожніх залах. У Курську на прем"єру прийшли 15 глядачів. Експерти кажуть, що російський прокат фільму дасть лише $17 млн. В Україні показ відвідали прем"єр Микола Азаров, спікер Володимир Литвин, екс-міністр закордонних справ Петро Порошенко із батьком-ветераном Олексієм Івановичем, нардепи-"бютівці" Микола Баграєв, Олександр Абдуллін.

Фільм "Стомлені сонцем-2: Предстояння" повезуть на кінофестиваль у Канни.

Зараз ви читаєте новину «Фільм Михалкова йде у напівпорожніх залах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути