пʼятниця, 18 серпня 2017 05:30

Черкаські телевізійники їздять навчатися в США

Автор: фото надане ТРК Вікка
  Журналісти каналу ”ВІККА” під час скайп-відеоконференції з американськими колегами зі штату Кентуккі
Журналісти каналу ”ВІККА” під час скайп-відеоконференції з американськими колегами зі штату Кентуккі

— Журналісти черкаського телеканалу "ВІККА" не зупиняються в процесі вдосконалення. Продовжуємо взаємовигідну співпрацю з американськими телевізійниками, — говорить головний редактор"ВІККА" Юлія Кропива.

— Цього року ми подали заявку в ґрантову програму IREX. Виграли конкурс і тепер маємо можливість працювати над цікавими та резонансними проектами. Створили цикл матеріалів "Позначені війною" (сюжети у "ВІККА — НОВИНИ" та серію соціальних роликів і прямий ефір). Розповідаємо про людей, яких зачепила російсько-українська війна. Це ветерани антитерористичної операції, переселенці з Криму та Донбасу. Показуємо, як у критичні, переломні хвилини українці не злякалися ворога, чинили опір окупантам. Інша тема — переселенці з Донбасу та Криму, які не склали руки, а почали все спочатку, буквально з нуля, в Черкасах. Під час роботи над сюжетами та промо постійно консультувались з нашими американськими колегами з телеканалу WDRB, зі штату Кентуккі. Уточнювали, зміщували акценти, вибирали оригінальний кут подачі матеріалів.

Юлія Кропива згадує про сюжет журналістки Вікторії Хамази. Показала історію балетмейстерів-переселенців із Криму Марії Похілько й Дениса Горбенка. Молоді люди відкрили першу професійну балетну школу в Черкасах.

— Марія й Денис у нашому місті вже три роки, — каже Вікторія Хамаза. — Відтоді, як росіяни окупували їхній рідний Крим. Вони мріяли про сцену в Севастополі чи Сімферополі, а доля відправила їх до Черкас. Тут розпочали все з нуля — без будь-яких зв'язків і найменшої підтримки. Боролися за кожного учня. Намагалися зацікавити, заохотити до занять. Фактично, доти в Черкасах балету як такого не було. Деякі батьки навіть плутали балет із бальними танцями. Марія й Денис — справжні фанати своєї справи. Вони готові працювати з дітьми з сьомої ранку до десятої вечора. Батьки не натішаться, адже бачать непідробну любов хореографів до своєї роботи. Саме завдяки переселенцям з Криму черкаським дітям може підкоритися велика сцена.

Головний редактор телеканалу розповідає про співпрацю з американськими колегами з телеканалу WDRB.

— Вони нас консультують. Регулярно проводимо спільні скайп-конференції. Робимо якісний аналіз випущених програм, відмічаємо сильні й слабкі сторони. Шукаємо найкращі способи подачі матеріалу. Два роки тому наші журналісти їздили за досвідом до Сполучених Штатів Америки.

Зараз ви читаєте новину «Черкаські телевізійники їздять навчатися в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути