Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2017 06:50

Бюджет Євробачення збільшили на 200 мільйонів гривень

Бюджет Євробачення збільшили на 200 мільйонів гривень

— Євробаченню в Україні нічого не загрожує. Проведемо конкурс на найвищому рівні, — сказав на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман, 39 років.

Держкомтелерадіо України призначило нового заступника Націо­нальної суспільної телерадіокомпанії України з проведення Євробачення-2017.

Попередня команда пояснила свою відставку у відкритому листі:

"Із червня до грудня 2016 року ми вели організаційну, юридичну та інформаційну підготовку до Євробачення. Але тільки-но Європейська мовна спілка підтвердила, що конкурс дійсно відбудеться в Києві, керівництво НСТУ забрало наші повноваження. Відповідальним за Євробачення призначили Павла Грицака. Це зупинило проект на два місяці, заблокувало наші плани, зірвало терміни тендерів. Його діяльність в ухваленні рішень непрозора, юридичне оформлення працівників незрозуміле, цілі, мета проекту та методи їх досягнення — також. Ми не бачимо можливості продовжувати роботу".

Бюджет Євробачення-2017 складається із двох частин: 455,7 млн грн від уряду та 200 млн грн від міста Києва. Всього 655,7 млн грн.

— Третя частина має доформуватися із заробітків на Євробаченні — продаж квитків, надходження від спонсорів тощо. Наша команда не вносила той майбутній заробіток у нинішні статті витрат. Планувалося, що зароблені гроші підуть на розвиток суспільного телебачення, — розповідає колишній подієвий менеджер Євробачення, 36-річний Денис Блощинський. — Але нова команда внесла до бюджету все. Так збільшила витрати до 855 міль­йонів.

Відповідальним за Євробачення в Національній телекомпанії призначили 36-річного Павла Грицака.

— Мій зв'язок із Володимиром Гройсманом — це безпідставні звинувачення. До прем'єра я маю таке ж відношення, як і кожен пересічний громадянин. Не знаю особисто, ніколи не спілкувався. Був членом організаційного комітету Євробачення, який очолює прем'єр-міністр. Але це обмежувалося виключно присутністю на його засіданнях, — каже Павло Грицак.

— Нонсенс — ідея попередньої ­команди фінансувати суспільне телебачення за рахунок прибутків Євробачення. Бо бюджет конкурсу ніколи не передбачав такої комерційної складової.

— Попередня команда Євробачення-2017 працювала вісім місяців, до мого призначення. Але не ­зробила базових документів: ні плану заходів, ні бюджету, ні договорів чи рішень. З 15 грудня наша команда уклала понад 30 угод. Витрати прораховуємо максимально економно. Платимо тільки за фактом виконаної роботи. Проводимо відкриті торги, підписуємо договори на менші суми. Так було, наприклад, із Міжнародним виставковим центром, де відбудеться шоу. Спершу вартість оренди становила 39 мільйонів гривень, ціну збили до 35 мільйонів.

Євробачення-2017 пройде з 9 по 13 травня у київському Міжнародному виставковому центрі. Участь у конкурсі візьмуть 43 країни.

Зараз ви читаєте новину «Бюджет Євробачення збільшили на 200 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути