понеділок, 29 вересня 2008 17:47

Андреас Гурскі фотографує людей із гелікоптера

"Зразу йди дивитися на жінку з цибулею", — підштовхує подругу відвідувачка столичного "Пінчук Арт Центру". Із 28 вересня тут триває виставка "Рейн на Дніпрі". Вхід вільний.

На трьох поверхах центру розвісили 24 знімки німецького фотографа 53-річного Андреаса Гурскі. А також 18 відеоінсталяцій із колекції його подруги Джулії Стошек, 33 роки. На відео "Цибуля" жінка протягом 20 хв. їсть цибулину. Плаче, розтирає сльози по щоках. Джулія каже, що це її улюблена інсталяція.

Фотоколажі Андреаса Гурскі мають розмір 2х3 м. Вони "викладені" тисячами людських фігурок. Гурскі знімає людей згори, тому його називають "оком Бога". Він — один із найдорожчих фотографів світу. Торік диптих "99 центів-2" продали на аукціоні "Сотбіс" за $3 млн 340 тис.

— Раніше мої колажі були дешевші. Шість років я працював таксистом, — розповідає він. — Жодних табу для знімків не існує. Хіба що не фотографуватиму атомну електростанцію. Не тому, що погано ставлюся до атому. Просто мене не влаштовує картинка. Мрію сфотографувати місце паломництва мусульман — священний камінь Каабу, під час хаджу. Немусульманам це забороняють. Маю контакти з деякими шейхами Саудівської Аравії: гадаю, вони допоможуть. Фотографуватиму з гелікоптера.

На концертному майданчику "Арена Плаза" в дворі "Пінчук Арт Центру" виступає німецький гурт "Крафтвок". Група створена 1970-го. Їй приписують винайдення стилю техно. Кажуть, невдовзі музиканти збираються піти зі сцени.

В одній із пісень соліст Флоріан Шнайдер говорить українською:

— Я оператор і мій калькулятор... — із німецьким акцентом каже Шнайдер. Решту слів не чутно через аплодисменти та крики глядачів.

Подивитися роботи Андреаса Гурскі прийшли екс-президент Леонід Кучма, депутат-"нунсівець" Микола Катеринчук, артистка Наталя Могилевська та її бойфренд — співак Петро Дмитриченко, Георгій Делієв із комік-групи "Маски".

Зараз ви читаєте новину «Андреас Гурскі фотографує людей із гелікоптера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути