Кондитер Єлизаветта Глінська поділилася рецептом зимового пирога. Для аромату додає цитрусові. Ніжна текстура десерту виходить завдяки мармеладу та вершковій заливці.
Інгредієнти:
100 г борошна
50 г вершкового масла
2 жовтки
1,5 ст. л. цукру
0,5 ч. л. розпушувача
Для сметанної заливки:
100 г сметани
1,5 ст. л. цукру
0,5 ч. л. кукурудзяного крохмалю
1 яйце
цедра мандарина
Для мандаринового мармеладу:
5 мандарин
2 ст. л. з гіркою цукру
50 мл води
100 мл мандаринового фрешу
1 ч. л. з гіркою желатину
1,5 ст. л. води
Приготування:
Змішати жовток з цукром, а борошно з розпушувачем і сіллю.
Натерти масло на тертці в борошно. Додати жовтки з цукром і замісити тісто. Обгорнути тісто харчовою плівкою, відправити в холодильник на 10−15 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єлизавета Глінська розкрила секрет хрустких новорічних безе
Для заливки зняти цедру з мандарина. Додати яйце, цукор, перемішайте. Додайте кукурудзяний крохмаль, сметану та добре перемішайте.
Сформувати пиріг. Розігріти духовку до 180С. Дістати тісто з холодильника, викласти його в змащену маслом форму діаметром 20 см, формуючи бортики.
Вилити заливку зверху на тісто та відправити пектися в розігріту духовку на 25 хв.
Для мандаринового мармеладу почистити мандарин і розділити на дольки. Змішати воду, мандариновий сік і цукор. Додати дольки і поставити на плиту. Дати закипіти, зменшити вогонь і проварити 15 хв.
Замочити желатин з водою і залишити на 10−15 хв. Вилити желатин в сироп з мандаринами та перемішати.
На пиріг викласти дольки мандарина і полити сиропом з соком. Поставити десерт у холодильник на 3 год.
Відома кондитерка Єлизавета Глінська поділилась рецептом французького десерту. У ньому є ніжне безе, яке подають з ванільним кремом англез.
"Страва називається "Іль флотан", що в перекладі означає "Плаваючий острів". Він готується легко і з'їдається швидко. Його під силу зробити кожному, тому сміливо пробуйте", - пояснює кондатерка.
Коментарі