Смузі - дуже легкий спосіб швидко приготувати повноцінне блюдо, яке дуже добре засвоїться організмом. При подрібненні в блендері руйнуються тверді клітинні оболонки багатьох овочів, і з них вітаміни засвоюються значно легше.
На відміну від соків, в смузі зберігається м'якоть плодів. Можна отримати набагато більше поживних речовин, а також клітковину, яка необхідна для підтримки мікрофлори кишечника. Варто памятати, що завжди наливати рідкі інгредієнти першими, збивати поки суміш не стане рівномірною, але не довше. Та не зберігати напій навіть у холодильнику, його потрібно випити відразу.
Лимонний смузі
Інгредієнти:
Лимон - 1 шт.
Банан - 3 шт.
Ківі - 3 шт.
Приготування:
Чистимо ківі. Ріжемо лимон, відправляємо в чашу для змішування.
Також блендером подрібнити ківі. Чистимо банани і додаємо до подрібнених фруктів.
Розливаємо по келихах і прикрашаємо шматком лимону чи ківі.
Мандариновий смузі
Інгредієнти:
Мандарин - 2 шт.
Заморожений банан - 1 шт.
Молоко - 1 стакан
Йогурт - 1/3 склянки
Мед - 1 ч. л.
Ванілін- за смаком
Приготування:
Очищаємо банан, ріжемо його на невеликі шматочки.
Кладемо його в морозилку на 15 хвилин.
Знімаємо шкірку з мандаринів.
Кладемо в блендер мандарини. Додаємо шматочки замороженого банана.
Додаємо молоко, йогурт, мед і ванілін.
Збиваємо 30 секунд.
Смузі з ківі
Інгредієнти:
Ківі - 4 шт.
Натуральний йогурт - 250 г
Свіжовичавлений апельсиновий сік (1 великий апельсин) - ½ склянки
Мед - 1 ст. л.
Лід - 1 склянка
Приготування:
Лід подрібнити у блендері або за допомогою ножа для льоду. Розкласти по склянках.
Ківі очистити від шкірки, розрізати навпіл.
Скласти в блендер ківі, апельсиновий сік, йогурт і мед. Збити до однорідної маси.
Розлити по склянках поверх льоду, перемішати і подавати.
Коментарі