Брокколі без сумніву дуже корисний овоч. Вітаміну С в ньому більше, ніж в лимоні, а вітаміну А більше, ніж у моркві. Та через неправильне приготування, ця капуста втрачає вітаміни або стає не смачною. Найчастіше на українських кухнях готується суп-пюре. Але існує велике різноманяття й інших рецептів, які здивують своїм надзвичайним смаком. Найкраще брокколі поєднується з м'ясом.
Яловичина з брокколі
Інгредієнти:
150 г. яловичини
200 г. брокколі
1 ч. л. олії
соєвий соус або сіль, перець
Приготування:
М'ясо натерти сіллю і спеціями.
Загорнути у фольгу і запекти в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.
Брокколі відварити в підсоленій воді, а потім злегка обсмажити на сковороді з 1.ч. ложкою олії.
М'ясо нарізати, викласти на тарілку, а поруч викласти брокколі.
Грибний пиріг з куркою І брокколі
Інгредієнти:
тісто:
50 г. вершкового масла
1 яйце
3 ст. л. холодної води
200 г. борошна
0,5 ч. л. солі
начинка:
300 г. курячого філе
400 г. грибів
200 г. брокколі
100 г. цибулі
сіль
заливка:
200 мл. вершків 25%
150 г сиру
2 яйця
1 ч. л. мускатного горіха
Приготування:
Масло перемішати з яйцем. однорідності маси домагатися не треба
Додати воду, борошно і сіль. Замісити тісто.
Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин
Для начинки куряче філе відварити і охолодити. Його, гриби та цибулю дрібно нарізати
На олії обсмажити цибулю 5 хвилин.
Додати гриби і смажити 10 хвилин. Посолити.
Додати філе і брокколі. Смажити 10 хвилин.
Для заливки яйця збити і додати вершки, перемішати.
Сир натерти, додати до яєчної суміші. Кинути мускатний горіх. Перемішати.
Тісто розкачати і викласти у форму. Викласти начинку і полити заливкою.
Випікати в розігрітій до 180 * духовці 40 хвилин.
Коментарі