Вінегрет – один із найулюбленіших салатів українців. Все тому, що в ньому міститься безліч корисних елементів, вітамінів та поживних речовин. Не менш приємним плюсом є й ціна страви. Для класичного рецепта всі необхідні інгредієнти обійдуться не більше, ніж у 100 гривень. До того ж не треба витрачати години часу на приготування, достатньо 40 хвилин.
Класичний
Інгредієнти:
буряк - 2 шт.
маринований огірок - 6 шт.
картопля - 5 шт.
консервований зелений горошок - 250 г
морква - 2 шт.
цибуля - 1 шт.
рослинна олія - 6 ст. л.
сіль - за смаком
Приготування:
Відварити буряк, моркву, картоплю до готовності. Готові овочі залити водою і дати охолонути. Очистити й нарізати їх кубиками. Перекласти в глибоку миску і додати подрібнену цибулю, огірки, горошок, олію і сіль. Перемішати та відправити в холодильник на дві години, щоб салат настоявся.
Адигейський
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зігріваючі страви: німецький суп вражає смаком та ароматом
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.
буряк - 2 шт.
морква - 1 шт.
рослинна олія - 1 ст. л.
адигейський сир - 150 г
Приготування:
Відварений буряк, моркву та картоплю очистити та нарізати кубиками. Те ж саме зробити й з адигейським сиром. Готовий салат заправити олією та перемішати.
Вінегрет із шинкою
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.
буряк - 2 шт.
цибуля - 2 шт.
маринований огірок - 4 шт.
шинка - 150 г
твердий сир - 100 г
Приготування:
Відварити усі овочі, крім цибулі та маринованих огірків, нарізати кубиками. Подрібнити свіжі інгредієнти. Сир натерти на тертці. Заправити салат олією, додати спеції за смаком та перемішати. Перед подачею прикрасити вінегрет петрушкою.
Капуста - універсальний продукт, який доступний господаркам в будь-який час року. З неї можна приготувати не тільки голубці, але і ряд різноманітних страв на будь-який смак.
Коментарі