Зберегти тонку талію та гарне самопочуття на Великдень допоможуть страви, виготовлені з натуральних продуктів з низькою калорійністю. Така рекомендація дієтолога Юстини Пєчочки. Її рецепти публікує vitalia.pl.
Нежирний майонез (1 ч. л. - близько 12 ккал)
Інгредієнти:
сир зернистий - 200 гр.
варене круте яйце - 1 шт.
гірчиця - 2 ч. л.
винний оцет - 3 ч. л.
сіль, перець
Приготування:
Складаємо до миски усі інгредієнти окрім яйця. Сир беремо без рідини. Тепле варене яйце обираємо та ріжемо на дрібні шматки. Збиваємо міксером з рештою складових.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився великодніми рецептами
Овочевий салат, 10 порцій (1 порція - 125 ккал)
Інгредієнти:
картопля - 340 гр (5 середніх, варених без шкірки)
морква - 200 гр (2 середні)
корінь петрушки - 80 гр
корінь селери - 70 гр
консервований горошок - 400 гр
консервовані огірки - 250 гр (5 шт.)
цибуля - 110 гр (1 шт. середня)
натуральний йогурт - 40 гр
сіль - 8 гр (1 ч. л. без верху)
чорний мелений перець
винний оцет - 13 гр (1 ст. л.)
курячі яйця - 300 гр (5 шт.)
Приготування:
Зварити овочі і яйця. Почистити, порізати на шматки. Дрібно порізати огірки та цибулю. Перемішати та приправити.
Шоколадний мазурек, 15 порцій (1 порція - 280 ккал):
Інгредієнти:
борошно проса - 200 гр
мелений у борошно мигдаль - 200 гр
банан - 2 шт.
горіхове масло - 50 гр
для крему:
варена просяна каша - 4 ст. л.
авокадо - 2 шт.
сушені фініки - 200 гр
кокосова стружка - 4 ст. л.
сливове варення - 5 ст. л.
какао - 3 ст. л.
Приготування:
Змішати масло, борошно та перетертий банан, замісити м'яке тісто. Загорнути в алюмінієву фольгу та залишити в холодильнику на 40 хв. Змішати усі складові крему.
Покласти у форми тісто, залишаючи зверху місця, щоб могло підрости. Випікати за температури 180 градусів 25 хв. Коли охолоне, помастити кремом. Прикрасити.
Паска з йогуртом, 16 порцій (1 порція, 16 ккал)
Інгредієнти:
борошно - 130 гр
натуральний йогурт - 700 мл
рапсова олія - 100 мл
яйце - 2 шт.
цукор - 1 склянка
порошок для випікання - 2 ч. л.
Приготування:
Просіяти і вимішати борошно з порошком для випікання. Йогурт збити з олією. Яйця перетерти з цукром. Змішати. Додати решту складових. Перекласти тісто у форми. Випікати за температури 180 градусів близько години.
До м'яса та випічки на столі до Великодня не зайвими будуть салати зі свіжої зелені, заправлені соусами. Їхні інгредієнти не дорогі, а на приготування підуть хвилини.
Коментарі