Влітку можна зробити безліч заготівель на зиму. Крім іншого, дуже ароматним і смачним виходить варення з кульбаб. Рецепт такого варення з лимоном читайте нижче.
Інгредієнти:
- квіти кульбаби - 370-400 шт.
- вода - 500 мл
- лимон - 1-2 шт.
- цукор - 1 - 1.5 кг
Приготування:
Квітки кульбаби замочити в холодній воді, віджати.
Залити 500 мл холодної води, довести до кипіння і проварити протягом 15 хвилин. За 3 хвилини до кінця варіння додати нарізані разом з шкіркою лимони. Зняти з вогню і дати настоятися протягом доби.
Процідити і додати цукор. Поставити на вогонь і уварити в 2-3 прийоми до в'язкості меду. Розлити варення по чистим банкам і закрити кришками. Зберігати в сухому прохолодному місці.
Коментарі