Ідеальний десерт завжди має танути в роті. Саме таким і є сирне печиво. Воно виходить дуже ніжне з незвичайною начинкою всередині. Від нього взахваті будуть не тільки діти, а дорослі. Прикрасити його можна будь-чим. Найкраще підійде розтоплений шоколад.
Інгредієнти:
2 склянки борошна
100 мл олії
75 г. вершкового масла
2 яйця
200-220 г. м'якого сиру
2/3 склянки дрібного цукру
1 ч. л соди
¼ ч. л ваніліну
білий шоколад + чорний шоколад для глазурі
Приготування:
Протерти сир через сито. Потім розтерти його з цукром, ваніліном і яйцями. Щоб маса вийшла однорідною, зручніше використовувати міксер.
Влити в сирну суміш олію і розтоплене вершкове масло, знову збити.
Додати ложечку соди, перемішати. Її гасити не потрібно.
Просіяти борошно. Руками замісити м'яке і не липке тісто.
Білий шоколад порізати ножем на невеликі шматочки (часточку поділити на 4 частини).
Відщипнувши від тіста невеликий шматок, вкласти в нього шматочок шоколаду. Скачати кульку, щоб шоколад виявився всередині.
Читайте також: Десерт "Амур-Тужур" має незвичайну форму та смак
Сирні кульки з начинкою викласти на деко, змащене олією або застелене пергаментом.
Випікається печиво в прогрітій духовці при 180-200˚С до зарум'янювання (25-30 хв.).
Коли охолоне печиво, глазурувати його розтопленим молочним шоколадом.
Коментарі