Найкраще для фруктової піци підійде шоколадний бісквіт. Для його приготування знадобиться 2 яйця, три столові ложки цукру, 100 грам борошна.
"Яйця з цукром треба добре збити міксером, додати дрібку ваніліну та стільки ж солі. Збивати треба до семи хвилин, щоб була піниста однорідна маса. Змішати з борошном. Якщо не дотриматися кількості компонентів і тіста вийде більше, його краще розділити на дві частини. Корж має вийти не більше сантиметра у висоту" — радить вінничанка 28-річна Тетяна Мельник.
Тісто слід випікати на деку чи у спеціальній круглій формі. Дно посипати борошном.
"Бісквіт готуємо для піци, а не для торта, тому не треба змащувати форму маслом. Духовку треба прогріти до 180 градусів. Воно не згорить і спечеться за 15 хвилин" — додає господиня.
Для начинки піци можна брати будь-які свіжі ягоди та фрукти. Смакуватиме малина з полуницею та бананами. Їх варто порізати на невеликі шматки.
"Як корж остудили, його поверхню треба змастити півсантиметровим шаром домашнього сиру. Перед цим його перетираємо з цукром та двома ложками сметани. Якщо треба, щоб піца була порційною, то сирну масу розділяємо смужками навхрест, щоб сир був у формі трикутників. Поверх додатково можна посипати смородиною. Але найкраще, коли її перетерти з цукром і легенько розмастити по сирній масі. А вже на неї можна розкласти полуницю, малину, банан чи ківі" — розповідає Тетяна.
Готову піцу ще раз ставлять у духову шафу на 5 хв. До столу її поверхню радить полити розплавленим шоколадом і посипати пудрою.
Коментарі
2