Цибулевий пиріг – популярний варіант кіша. Краще використовувати для начинки цибуляного пирога білу частину стебел цибулі-порею, але можна приготувати начинку і зі звичайної ріпчастої цибулі.
"Це саме той рецепт, який вимагає мінімум вкладень, а на виході ви отримуєте максимальний результат, - каже Оксана Руденко. - Цей ароматний пиріг напрочуд смачний. У гарячому вигляді його можна використати як гарнір, а у холодному – подати до закусок".
Інгредієнти:
масло вершкове – 1,5 ст. л.
куряче філе – 350 г
цибуля велика – 3 штуки
сир чеддер – 150 г
дрібка сухого чебрецю
олія оливкова – 1 ст. л.
Для тіста:
масло вершкове – 100 г
борошно – 1,5 склянки
розпушувач – 1 ч. л.
сіль – 1 ч.л.
сметана – 150 г
яйце – 1 шт
Приготування:
Цибулю очистити, нарізати кільцями. У сковороді розігріти вершкове масло і оливкову олію, обсмажити цибулю на середньому вогні, помішуючи, 10-15 хвилин. Приправити за смаком сіллю і перцем, посипати чебрецем.
Закип'ятити в каструлі 2 склянки підсоленої води, покласти куряче філе. Варити 15 хвилин. Вийняти з каструлі, дати охолонути, потім нарізати тонкими скибочками.
Борошно просіяти в миску, всипати сіль і розпушувач. Додати злегка збите яйце.
Масло розм'якшити, змішати зі сметаною і влити в борошняну суміш. Ретельно вимісити гладке, однорідне тісто.
Скачати тісто в кулю, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Прямокутну форму змастити маслом. Тісто розкачати в тонкий прямокутний пласт такого розміру, щоб він закривав дно і боки форми і злегка виступав назовні. Розкачане тісто викласти у форму.
Розігріти духовку до 190 °С. Розкласти на тісто скибочки курки і смажену цибулю.
Сир нарізати маленькими кубиками і розподілити поверх цибулі.
По краях форми виліпити з тіста високі бортики. Поставити форму на верхню полицю розігрітій духовки.
Випікати 30 хвилин, поки краї пирога не піднімуться і не стануть золотистиго кольору.
Коментарі