Салати одночасно є святковими стравами та буденними. Без них просто не обійтися. Вони доповнюють раціон і роблять його збалансованим. У каталонському салаті поєднуються свіжі овочі з м'ясом, сиром та яйцем. Завдяки цьому страва виходить легкою та ситною.

Інгредієнти:
Салатні листя
Цибуля - 1/3 шт.
Помідор - 1 шт.
Яйце варене - 1 шт.
Оливки і маслини - 10 шт.
Ковбаси сиров'ялені (кілька видів) - 100 г
Кілька гілочок петрушки або базиліка
Оливкова олія - 1-2 ст. л.
Сир з блакитною цвіллю - 30 г
Приготування:
Салат помити, обсушити паперовим рушником, порвати руками, викласти на тарілку.
Нарізати кілька видів сиров'яленої ковбаси, можна додати варену, хамон і салямі.
Зверху викласти варене розрізане куряче яйце і помідор.
Додати тонко порізану цибулю, оливки, маслини, посипати петрушкою і базиліком.
Сир поламати маленькими кубиками, додати в салат.
Читайте також: Качині ніжки поливають ягідно-винним соусом
Заправити оливковою олією, поперчити, посолити.
Можна додати солодкий перець або консервовану спаржу.
Коментарі