Бургери для когось є перекусом, а для когось щоденною стравою. Готувати їх можна з будь-якими начинками. Акцентом у ньому є велика котлета, яка смажиться між двома булочками. Для неї з'єднують два види фаршу, щоб збагатити сма та аромат. Вона буде соковита і апетитна на вигляд, адже не по темніє. Булочки обсмажують на грилі, щоб весь сік залишився всередині бургера. Солодка цибуля підкреслює гостроту чилі.
Інгредієнти:
Булка - 1-2 шт
Цибуля солодка - 200 г
Чилі гострий - 2 шт
Гострий соус - 1 ст.л.
Фарш яловичий - 250 г
Фарш свинячий - 250 г
Яйце - 1 шт
Сухарі панірувальні - 2 ст.л.
Сіль, перець - за смаком
Приготування:
Цибулю поріжте великими півкільцями, товщина від 6 до 12 мм.
Нагрійте сковороду та налийте оливкову олію. Обсмажуйте цибулю до повної карамелизації.
Поріжте гострий перець або часник. З'єднайте два види фарш.
Додаємо панірувальні сухарі, яйце, чилі і гострий томатний соус.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М'ясне рагу з квасолею та гарбузом готують у горщиках
Все добре перемішайте і сформуйте великі котлети. Трохи притисніть в центрі, щоб не змінили форму при термічній обробці. Посоліть та поперчіть з двох сторін. Поставте в морозильну камеру на 5 хвилин, щоб з нею було зручніше працювати.
В цей час булочки розріжте навпіл.
Налийте 1-2 ст.л. білого винного оцту. Його можна замінити яблучним.
Розігрійте сковороду або гриль. Починаємо обсмажувати котлету по 3 хвилини з кожного боку. Не потрібно її перевертати кожну хвилину.
Обсмажйте зрізи булочок, це допоможе залишити соковитість всередині, а не розмочити булку. На гарячій котлеті розтопіть сир твердий.
Далі просто збираємо бургер: лист салату, кілька шматків помідора, котлета та цибуля.





















Коментарі