Сирні сніданки неймовірно популярні влітку. Саме в цей час їх можна доповнити різноманітними фруктами та ягодами, які з кожним днем стають доступнішими та дешевшими. Все, що потрібно для приготування апетитного сніданку - цукор чи мед, яйця, сир, борошно чи манка, улюблені фрукти, або джем та 30 хвилин часу. Звичайно ж без бажання та гарного настрою також не обійтися.
Сирники

Інгредієнти:
сир - 250 г
борошно - 3 ст. л.
цукор чи мед - 2,5 ст. л.
яйце - 1 шт.
Приготування:
Змішати сир, яйце, борошно та цукор. Сирну масу розділити на невеликі кульки по 60 г, сформувати з них сирники та з двох боків обсмажити на сковороді. Подати з полуницею та улюбленим джемом.
Ліниві вареники

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неземна смакота: розкрили три рецепти гарячих бутербродів, які сподобаються кожному
Інгредієнти:
сир - 500 г
борошно - 1-1,5 ст.
яйця - 1-2 шт.
цукор - 2 ст. л.
масло - 3 ст. л.
сметана - за смаком
сіль - дрібка
Приготування:
Домашній сир пропустити через м'ясорубку або протерти крізь сито. Додати яйця, цукор, розтоплене масло та сіль й вимішати. Всипати просіяне борошно й замісити сирне тісто. Викласти на посипаний борошном стіл і розрізати на дві частини. Кожну скачати в форму тонкої ковбаски, злегка приплюснути, розрізати на невеликі шматочки. Опустити ліниві вареники в підсолений окріп і варити, поки не спливуть на поверхню. Викласти шумівкою на тарілку й полити розтопленим маслом. Прикрасити сметаною, малиною чи полуницею за смаком.
Сирна запіканка

Інгредієнти:
сир - 600 г
сметана - 2-3 ст. л.
яйця - 2 шт.
манка - 2-3 ст. л.
цукор - 3-4 ст. л.
масло - для змащування форми
свіжі ягоди, фрукти, сметана - за смаком
Приготування:
Сир, яйця, манку, сметану і цукор розім'яти виделкою або подрібнити занурювальним блендером, щоб не було грудочок. Форму для запіканки змастити маслом і присипати манною крупою. Викласти сирну суміш у форму і розрівняти поверхню. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Остудити запіканку і подати разом з ягодами, фруктами, сметаною чи медом.
Кулінарна експертка та суддя "Майстер шеф" Тетяна Литвинова готує корисні сирники за власним рецептом. Їх робить із сиру, апельсинового соку, кураги, цедри, насінням чіа. Подає зі сметаною або йогуртом.
Коментарі