Кулінарна експертка та суддя "Майстер шеф" Тетяна Литвинова готує корисні сирники за власним рецептом. Їх робить із сиру, апельсинового соку, кураги, цедри, насінням чіа. Подає зі сметаною або йогуртом.
Інгредієнти:
400 г сиру 9%
50 г кураги
30 г насіння чіа
150 мл апельсинового соку
0,5 шт. апельсинової цедри
50 г мигдальної макухи
ванілін
30 г мигдальних пластівців
1 апельсин
Приготування:
У склянку з апельсиновим соком додати насіння чіа. Перемішати, залишити на 6-8 год.
У миску викласти сир, подрібнити блендером до однорідної консистенції. Пропустити через сито.
Після цього додати ванілін, курагу, мигдальну макуху, насіння чіа. Усе перемішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французька кухня вражає: три літні страви, які під силу кожному
Викласти тісто в силіконову форму. Згори викласти мигдальні пластівці, накрити фольгою.
Розігріти духовку до температури 200°C, запікати 30 хв.
Апельсин помити, нарізати скибочками. Сирники охолодити та прикрасити апельсиновими скибками та м'ятою.
Кулінарка Тетяна Литвинова поділилася рецептом приготування котлети для бургера. Щоб вона була соковитою, у м'ясний фарш додала сало й ретельно відбила.
Коментарі