Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2021 11:26

Три літні супи, які освіжають і заряджають енергією

Холодні супи на піку популярності, особливо у спекотну пору року. Вони корисні, низькокалорійні й освіжають. Основа таких страв - овочі. Іноді додають шинку чи м'ясо птиці. Посипають зеленню та прикрашають свіжими овочами.

Гаспачо

Автор: Ponyo Sakana: Pexels
  Холодний суп прикрашають за смаком.
Холодний суп прикрашають за смаком.

Інгредієнти:

6 помідорів

томатний сік - 1 скл.

огірок свіжий - 2 шт.

2 стебла селери

1 перець гіркий

сіль, цукор - на смак

оцет бальзамічний - 1 ст. л.

базилік свіжий чи петрушка - 4 гілочки

сухарі з білого хліба (подрібнені) - 4 ст. л.

Приготування:

Бланшовані помідори й огірок очистити від шкірки. Усі овочі подрібнити в блендері до однорідності. Додати томатний сік і спеції. Розлитий у тарілки суп прикрасити гілочкою базиліка. Перед поданням посипати гаспачо подрібненими сухарями.

Холодний борщ

Автор: kulinarenok.ru
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепти домашніх лимонадів, які вражають смаком

Інгредієнти:

3 буряки

2 картоплини

1 огірок

зелена цибуля - на смак

3 яйця

кріп - 1 пучок

вода - 1 л.

сіль, цукор - на смак

лимонна кислота - дрібка

Приготування:

Два буряки відварити, один – запекти в духовці, доки не стане м'яким. Очистити й нарізати соломкою. Відварену картоплю, яйця - кубиком. Подрібнити всю зелень і змішати з буряком. Залити холодною водою. Настояти мінімум 1 год. Додати спеції та лимонну кислоту. Перед поданням посипати подрібненим кропом і додати сметану на смак.

Холодник на кефірі

Автор: vpuzo.com
  Перед подачею страву посипають подрібненим кропом.
Перед подачею страву посипають подрібненим кропом.

Інгредієнти:

5 яєць

3 картоплини

1 морква

зелена цибуля - 1 пучок

кріп - 1 пучок

шинка - 200 г

4 огірки

4 редиси

200 г шинки

кефір 1% - 1,5 л

спеції - на смак

Приготування:

Охолодити відварені яйця. Відділити білки від жовтків. Картоплю й моркву відварити, очистити й нарізати маленькими кубиками. Зелену цибулю та кріп подрібнити. Цибулю розтерти з жовтками й дрібкою солі. Шинку нарізати кубиками, огірки - невеликими скибочками, редис - соломкою. Яєчні білки нарізати, перемішати з картоплею, морквою, зеленою цибулею, кропом, шинкою, огірками й редискою. У миску з підготовленими інгредієнтами влити кефір, посолити, поперчити, перемішати й поставити в холодильник на 15 хв. Перед поданням посипати подрібненим кропом.

Якщо вважаєте, що на природі готують виключно овочевий, рибний чи м'ясний шашлик - помиляєтеся. Є й чимало поціновувачів юшки. Рідку страву зазвичай готують із риби та овочів. Пікантності смаку додають різноманітні спеції.

Зараз ви читаєте новину «Три літні супи, які освіжають і заряджають енергією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути