Ексклюзиви
понеділок, 03 червня 2024 17:59

Три ідеї, з чого приготувати ароматну запіканку для ситної вечері

Три ідеї, з чого приготувати ароматну запіканку для ситної вечері
Три варіанти запіканок, які ідеальні для вечері Фото: pinterest

Запіканка - це популярна страва серед українців, яка готується зі зварених або сирих подрібнених продуктів.

Може бути сирна, м'ясна, овочева, вегетаріанська запіканки. Запікаються найчастіше як для самостійної їжі, так і для додаткового перекусу.

Gazeta.ua пропонує три рецепти легких, але поживних запіканок на вечерю, які багаті клітковиною

Запіканка з квасолею та овочами

Інгредієнти: консервована квасоля, нарізані овочі (помідори, цибуля, перець), оливкова олія, спеції за смаком, твердий сир, яйця.

Приготування. Розігрійте духовку до 180°C. Перемішайте квасолю та нарізані овочі у формі для запіканок. Зверху додайте нарізаний сир. У іншій мисці збийте яйця разом із спеціями та залийте це сумішшю овочі та сиру. Запікайте в духовці приблизно 20-25 хв. або доки верх не стане золотистим.

Запіканка з броколі та куркою

Інгредієнти: нарізаний броколі, курячі філе, сіль, перець, твердий сир, молоко або вершки, яйця.

Приготування. Розігрійте духовку до 180°C. В киплячій воді варіть броколі до напівготовності. Наріжте куряче філе на шматочки і обсмажте на сковороді до готовності. У формі для запікання розкладіть шматочки курятини та варений броколі. У іншій мисці збийте яйця разом із молоком або вершками, сіллю та перцем. Залийте це сумішшю шматочки курки та броколі. Зверху посипте твердим сиром. Запікайте в духовці приблизно 25-30 хв. або доки верх не стане золотистим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінімум часу та продуктів: зберігайте рецепт лінивої запіканки з лаваша

Овочева запіканка з цукіні та картоплею

Інгредієнти: нарізаний цукіні, нарізана картопля, нарізані помідори, нарізана цибуля, твердий сир, сіль, перець, оливкова олія.

Приготування. Розігрійте духовку до 180°C. У формі для запікання розкладіть шарами нарізану цукіні, картоплю, помідори та цибулю. Посоліть та поперчіть за смаком. Зверху наріжте твердий сир. Полийте оливковою олією. Запікайте в духовці приблизно 30-35 хв. або доки картопля не буде м'якою, а верх не стане золотистим.

Ці запіканки стануть смачним і поживним варіантом на вашу вечерю, багатим на клітковину і корисні овочі.

Легкий і ситний сніданок можна приготувати буквально за 15 хвилин. Для цього треба мати яйця та тісто філо. Такий варіант сніданку вам точно сподобається.

По рецепту треба мати вершкове масло. Якщо його немає, тісто можна змастити злегка водою, молоком або олією. Або візьміть 200 гр турецького йогурту, стільки ж води, дрібку солі, 1 ст. л. олії, 1 ч. л цукру, 1-2 яйця. Все змішайте і змастіть листи. Рештою залийте пиріг.

Зараз ви читаєте новину «Три ідеї, з чого приготувати ароматну запіканку для ситної вечері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути