Ексклюзиви
Четвер, 26 серпня 2021 02:28

Теща навіть кістки з'їла. Рецепт свинячих реберець від Клопотенка

Теща навіть кістки з'їла. Рецепт свинячих реберець від Клопотенка
Апетитні ребра запікають в томатному соусі з чорносливом. Фото: klopotenko.com

Любов українців до м'яса шалена. Їдять смаженим, тушкованим, вареним чи запеченим на мангалі. Способів приготування чимало, як і апетитних рецептів. Одним із найсмачніших поділився ресторатор та кулінарний блогер Євген Клопотенко.

"Сьогодні приготуємо свинячі реберця, томлені у соусі. Цей рецепт унікальний не стільки інгредієнтами, скільки технологіями приготування. Спочатку натремо м'ясо гірчицею та запечемо у духовці, а потім зробимо смачне глазирування з томатного соку та чорносливу. Такі ароматні ребра в соусі обов'язково підкорять своїм шаленим ароматом, соковитістю та насиченим смаком", - сказав Клопотенко.

Інгредієнти:

свинячі ребра - 1 кг,

сіль - 1,5 ч. л.,

солодка гірчиця - 2 ст. л.,

чебрець - 10 гілочок,

часник - 1 головка,

томатний сік - 500 мл,

чорнослив - 100 г,

Приготування:

Очищені свинячі ребра натерти сумішшю з гірчиці, часнику та солі. Замариноване м'ясо перекласти в форму для запікання. На низ викласти чебрець. Готувати ребра у розігрітій духовці при 180 градусах 30 хв. Поєднати томатний сік та чорнослив й подрібнити блендером до однорідності. Залити підсмажені ребра томатним маринадом та готувати протягом трьох годин за температури 140 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Намазка з часнику це - бомба. Як приготувати прості закуски до борщу за рецептами Клопотенка

"У мене теща навіть кістки з'їла. Нереально смачно", - прокоментував рецепт Alex Mazov в Youtube.

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом пирога з куркою та печерицями. Готується просто і швидко. Замість птиці й грибів можна використати будь-яку начинку на смак - солодку чи солену.

Зараз ви читаєте новину «Теща навіть кістки з'їла. Рецепт свинячих реберець від Клопотенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі