Кіш - відкритий французький пиріг із начинкою. Вона буде ніжною та соковитою із червоною рибою та сиром.
Таким рецептом поділилися ведуча новин "Сьогодні" Ганна Панова. Такий кіш ідеально підійде для зустрічі гостей.

Інгредієнти:
1 яйце
1 склянка борошна
150 г холодного вершкового масла
1 ст. л. холодної води
Для начинки:
400 г форелі або іншої риби
150 гр твердого сиру
200 мл вершків 10%
2 яйця
Приготування:
Розрізати масло на дрібні шматки і просіяти борошно. Замісити тісто і загорнути його плівкою. Покласти в холодильник на півгодини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Класичний та без випічки: розкрили топ-3 оригінальні рецепти яблучного пирога
Потім охолоджене тісто розкласти в форму, піднявши "бортики". Тісто печуя окремо від начинки, 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Якщо в процесі випічки борти "осіли", дістати форму з духовки і підійняти край дерев'яною лопаткою. Інакше вийде млинець.
Далі дістати тісто з духовки. Викласти на нього сир, рибу і сир. Усе має бути порізане дрібними скибками.
Збиті вершки з яйцями, сіллю і травами, залити у форму.
Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів. Перевіряти готовність зубочисткою.
З приходом осені ми більше часу проводимо у приміщенні, мало гуляємо, відповідно – отримуємо недостатньо сонячного світла, що може призвести до дефіциту вітаміну D. Він може проявлятися бажанням різноманітних кремових продуктів (десерти із заварним кремом, чізкейки тощо) і тих, які містять вершкове масло та молочні продукти.
Коментарі