понеділок, 16 листопада 2020 16:14

Класичний та без випічки: розкрили топ-3 оригінальні рецепти яблучного пирога

Яблучний пиріг - ніжна й ароматна домашня випічка, знайома більшості з дитинства. Відмінно смакує як з вечірнім чаєм, так і з ранковою кавою. Існує десятки рецептів цього десерту, ми зібрали найсмачніші, які наповнять холодний осінній вечір затишком.

Автор: Babiche Martens
  Рецепт, який готувати простіше, ніж шарлотку. Ідеальний варіант страви на випадок несподіваних гостей.
Рецепт, який готувати простіше, ніж шарлотку. Ідеальний варіант страви на випадок несподіваних гостей.

Яблучний пиріг з корицею та горіхами

Інгредієнти:

яблука – 500 г

вершкове масло – 200 г

цукор – 250 г

яйця – 4 шт .

борошно – 300 г

розпушувач – 2 ч. л.

кориця – 2 ч. л.

волоські горіхи – 100 г

Приготування:

Очищені яблука нарізати тонкими скибками. Горіхи перемолоти в комбайні. Розігріти духовку до 180 градусів. Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром і яйцями. Борошно змішати з корицею і розпушувачем, додати в тісто. Все перемішати. Додати горіхи та яблука, перемішати. Форму для запікання змастити маслом, вилити в неї тісто й поставити в духовку. Запікати яблучний пиріг близько години.

Пиріг без випікання

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали пироги, які розповідають історії мультфільмів

Інгредієнти:

фініки – 250 г;

яблука – 3 шт.

волоські горіхи – 200 г;

мед – 1 ст.л.

вода – 0,50 склянки

мелена кориця – 0,5 ч.л.

сіль – 0,25 ч.л.

лимонний сік – за смаком

Приготування:

Очищені від кісточок та замочуємо в воді фініки розділити навпіл. Горіхи та частину фініків перемолоти в блендері до однорідної маси. Сформувати корж та бортики пирога. Накрити все плівкою та поставити в морозильну камеру на 15 хвилин. Яблука нарізати дрібними кубиками та скропити соком лимону. Другу частину фініків перебити в блендері з медом, в кінці додати сіль та корицю. Змішути фінікову масу з яблуками та викласти в охолоджений корж. Відправити пиріг в холодильник на 45 хвилин. Подавати із какао.

Імбирно-яблучний

Інгредієнти:

борошно – 200 г

яблука – 400 г

сухий імбир – 0,5 ч.л .

цукор – 30 г

рослинна олія – 100 г

розпушувач – 0,3 ч.л .

цукрова пудра – 100 г

кориця – за смаком

кардамон – за смаком

Приготування:

Змішати сухі інгредієнти та додати масло й воду. Замісити тісто, загорнути в харчову плівку й відправити на 40 хвилин в холодильник. Очищені яблука нарізати шматочками за смаком. Тісто розкачати в круглий пласт товщиною 1 см. Викласти на нього подрібнені яблука, залишивши з країв відступ в 2-3 см. Присипати яблука цукровою пудрою, кардамоном і корицею. Накрити фрукти вільними краями, формуючи бортики пирога. Випікати десерт в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин. Чудово смакує із теплим молоком та зеленим чаєм.

Хелен Наджент кухар-самоучка. Готує десерти, які здатен відтворити не кожен кондитер. Її пироги вражають оригінальним дизайном та витонченим смаком.

Зараз ви читаєте новину «Класичний та без випічки: розкрили топ-3 оригінальні рецепти яблучного пирога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути