Яблучний пиріг - ніжна й ароматна домашня випічка, знайома більшості з дитинства. Відмінно смакує як з вечірнім чаєм, так і з ранковою кавою. Існує десятки рецептів цього десерту, ми зібрали найсмачніші, які наповнять холодний осінній вечір затишком.
Яблучний пиріг з корицею та горіхами
Інгредієнти:
яблука – 500 г
вершкове масло – 200 г
цукор – 250 г
яйця – 4 шт .
борошно – 300 г
розпушувач – 2 ч. л.
кориця – 2 ч. л.
волоські горіхи – 100 г
Приготування:
Очищені яблука нарізати тонкими скибками. Горіхи перемолоти в комбайні. Розігріти духовку до 180 градусів. Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром і яйцями. Борошно змішати з корицею і розпушувачем, додати в тісто. Все перемішати. Додати горіхи та яблука, перемішати. Форму для запікання змастити маслом, вилити в неї тісто й поставити в духовку. Запікати яблучний пиріг близько години.
Пиріг без випікання
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали пироги, які розповідають історії мультфільмів
Інгредієнти:
фініки – 250 г;
яблука – 3 шт.
волоські горіхи – 200 г;
мед – 1 ст.л.
вода – 0,50 склянки
мелена кориця – 0,5 ч.л.
сіль – 0,25 ч.л.
лимонний сік – за смаком
Приготування:
Очищені від кісточок та замочуємо в воді фініки розділити навпіл. Горіхи та частину фініків перемолоти в блендері до однорідної маси. Сформувати корж та бортики пирога. Накрити все плівкою та поставити в морозильну камеру на 15 хвилин. Яблука нарізати дрібними кубиками та скропити соком лимону. Другу частину фініків перебити в блендері з медом, в кінці додати сіль та корицю. Змішути фінікову масу з яблуками та викласти в охолоджений корж. Відправити пиріг в холодильник на 45 хвилин. Подавати із какао.
Імбирно-яблучний
Інгредієнти:
борошно – 200 г
яблука – 400 г
сухий імбир – 0,5 ч.л .
цукор – 30 г
рослинна олія – 100 г
розпушувач – 0,3 ч.л .
цукрова пудра – 100 г
кориця – за смаком
кардамон – за смаком
Приготування:
Змішати сухі інгредієнти та додати масло й воду. Замісити тісто, загорнути в харчову плівку й відправити на 40 хвилин в холодильник. Очищені яблука нарізати шматочками за смаком. Тісто розкачати в круглий пласт товщиною 1 см. Викласти на нього подрібнені яблука, залишивши з країв відступ в 2-3 см. Присипати яблука цукровою пудрою, кардамоном і корицею. Накрити фрукти вільними краями, формуючи бортики пирога. Випікати десерт в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин. Чудово смакує із теплим молоком та зеленим чаєм.
Хелен Наджент кухар-самоучка. Готує десерти, які здатен відтворити не кожен кондитер. Її пироги вражають оригінальним дизайном та витонченим смаком.
Коментарі