понеділок, 22 квітня 2024 13:24

"Таку не купите в жодному магазині": записуйте рецепт ароматної шоколадної паски від Лілії Цвіт

"Таку не купите в жодному магазині": записуйте рецепт ароматної шоколадної паски від Лілії Цвіт
"Запах на весь дім": спробуйте рецепт шоколадної паски за рецептом Лілії Цвіт Фото: скріншот

Щороку українці випробовують все нові рецепти паски.

Спробуйте спекти шоколадну за рецептом кулінарки Лілії Цвіт.

"Я і мої рідні в захваті. Коли паска пеклась, шоколадний запах був на цілий дім. Мої малята не могли вже дочекатись, коли її скуштують. В результаті, наші сподівання були перевершені", - говорить фудблогерка.

На смак шоколадна паска ще краща, ніж на вигляд. М'якенька, пухка і пишна. Шоколадний смак яскраво виражений.

"Тому обов'язково приготуйте шоколадну паску на Великдень, порадуйте своїх близьких. Таку смачну паску не купите в жодному магазині", - зазначила Лілія Цвіт.

Час приготування приблизно 3 години. В середньому вийде 3-5 пасок.

Шоколадна паска - рецепт Лілії Цвіт

Інгредієнти:

500 мілілітрів молока 2,5%;

50 грамів сухих дріжджів;

1 склянка цукру;

24 грами ванільного цукру;

2 яйця;

4 склянки борошна;

100 грамів какао;

100 грамів шоколаду;

100 грамів кисломолочного сиру;

100 грамів родзинок;

50 грамів олії.

Для глазурі:

100 грамів чорного шоколаду;

2 столові ложки молока 2,5%;

декоративна посипка.

Як приготувати

Розчиніть дріжджі у теплому молоці, після чого додайте звичайний та ванільний цукор і ретельно перемішайте.

Додайте 2 склянки борошна і знову добре перемішайте віничком.

Накрийте миску рушником та поставте у тепле місце на 30 хвилин. Тим часом розтопіть шоколад.

Додайте в тісто сир, яйця, олію, розтоплений шоколад, какао та решту борошна. Вимішайте. Тісто має бути м'яким, не тугим, не прилипати до рук.

Додайте родзинки, вимішайте, накрийте рушником та залиште у теплому місці на 1,5 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдасться з першого разу: спробуйте найпопулярніший рецепт паски Дарії Цвек

Змастіть олією форми для пасок. Заповніть їх тістом на третину. Залиште ще на 20 хвилин, щоб тісто піднялося.

Змастіть паски збитим жовтком. Випікайте у розігрітій до 160 градусів духовці 40-60 хв, залежно від розміру паски.

Ще гарячими вийміть паски із форм. Розтопіть залишки шоколаду з молоком та змастіть сумішшю верхівки. Прикрасьте посипкою.

Світле свято Великдень важко уявити без головної випічки - паски. Хтось купує її в магазині, але багато українських господинь намагаються спекти її власноруч.

Щороку ми шукаємо нові рецепти великодньої паски, аби вона була ще смачнішою, духмяною та повітряною.

Щоб великодня паска не тріскалася, не осідала, була пружною, потрібно знати кілька правил. Про них розповість Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Таку не купите в жодному магазині": записуйте рецепт ароматної шоколадної паски від Лілії Цвіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути