
Сезон кабачків - це найкращий час для кулінарних експериментів та здорового харчування. Використовуйте його на повну, готуючи різноманітні та смачні страви, які принесуть вам користь та задоволення.
Кабачки є надзвичайно універсальними в кулінарії. Їх можна смажити, тушкувати, запікати, використовувати у салатах, супах, рагу і навіть десертах. Це дає можливість постійно експериментувати та додавати нові смаки до вашого столу.
Рецептом кабачків у формі рулетиків поділилася кулінарка Інна Ключник. Фудблогерка називає їх голубцями.
Голубці з кабачків
Інгредієнти
Для начинки:
молоді кабачки - 2 шт
Куряче філе - 800 гр. + Сало - 200 гр.
Цибуля - 1 шт. сира + 1шт. смажена
Рис сирий - 100 гр. (відварити до напівготовності)
Сіль, перець, часник.
Для заливки:
Масло - 30 гр.
Томатний сік - 2 склянки
Сметана - 2 ст.л.
Цукор - 1 ч.л.
Як приготувати
Кабачки наріжте слайсами. Там де багато насіння, краще не використовувати.
До фаршу додайте половину сирої цибулі і половину смаженої. А ще напівсирого рису і злегка перемішайте. Додайте сушений копчений часник, сіль та перець. Ретельно вимішайте.
Сформуйте рулетики, як на відео. Можна по бокам додати начинки, щоб голубці були повнішими.
Викладіть у форму для запікання. Наприклад, скляну. Зверху покладіть кілька шматочків масла.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивовижно смачні та ароматні: як приготувати кабачки в хрусткій паніровці
Заливка: можете використати домашній томатний сік. Змішайте його зі сметаною та цукром. Цією сумішшю залийте кабачкові рулетики. Зверху накрийте кришкою, щоб в процесі тушкування вони не розкручувалися.
Випікайте годину при температурі 180 градусів.
Подавайте зі сметаною. До неї за бажанням можете додати зелень та часник.
Переглянути цей допис в Instagram
Кабачкова запіканка - це не лише смачна страва, але й надзвичайно корисна для вашого здоров'я.
Ця страва має низьку калорійність, що робить її ідеальною для тих, хто стежить за своєю вагою або хоче схуднути. Кабачки складаються переважно з води і клітковини, що допомагає відчувати ситість без зайвих калорій.
Приготуйте на обід чи вечерю легку і водночас поживну запіканку, яку "зметуть за хвилини".
Коментарі