понеділок, 25 травня 2020 15:00

Ситний недільний обід: назвали 3 нові страви з картоплі

З картоплі можна приготувати безліч незвичайних страв. Вони доречні для ситного недільного обіду.

Картопля в беконі

Автор: versal-online.com.ua
 

Інгредієнти

1 кг картоплі

зелена цибуля

400 г вершків

1 огірок;

1 ст. л. соку лимона

1 червоний перець

200 г копченого лосося

100 г тертого сиру

200 г бекону смужками

1 ст. л. вершкового масла

Приготування:

Картоплю відварити в мундирі, розрізати кожну уздовж навпіл. Акуратно вийняти середину, залишивши зовнішню оболонку товщиною 0,7 см.

Приготувати соус. Кріп і зелену цибулю вимити, дрібно порубати, огірок вимити, нарізати кубиками. З'єднати зелень і огірки з вершками і лимонним соком, посолити, поперчити.

Наповнити половинки начинкою. У перцю видалити насіння і плодоніжку, м'якоть дрібно нарізати. Рибу і м'якоть картоплі також дрібно нарізати, змішати з солодким перцем і сиром. Наповнити начинкою половинки картоплин.

Розігріти духовку до +180°С. Скласти половинки картоплі разом, обгорнути смужкою бекону, закріпити дерев'яною зубочисткою. Укласти на решітку, змащену вершковим маслом, і запікати в духовці 30 хв. Подавати з вершковим соусом.

Картопля по-болгарськи

Автор: dvagusya.com.ua
 

Інгредієнти:

6 великих картоплин

500 г сиру

100 г вершкового масла

2 яйця

250 мл натурального йогурту

сіль, перець за смаком

100 г тертого сиру

Приготування:

Сир протерти через сито, а потім ретельно перемішати з розм'якшеним маслом в однорідну масу. Посолити, поперчити за смаком.

Картоплю очистити і нарізати тонкими кружечками. Форму змастити вершковим маслом. Потім викласти частину кружків картоплі, посолити і поперчити за смаком. Зверху розподілити частину сирної маси. І так викладати шари, поки не закінчаться інгредієнти.

Форму накрити фольгою. Духовку розігріти до +200°С і випікати картоплю 1 год. Потім температуру в духовці зменшити до +180°С.

У миску вбити яйця, додати до них йогурт, посолити і поперчити за смаком, всипати спеції. Картоплю в формі залити отриманою сумішшю, посипати зверху тертим сиром і запікати в духовці протягом 20 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бутерброди на сніданок і пікнік: рецепти з різних країн

Картопляна бабка

Автор: eat-me.ru
 

Інгредієнти:

4-5 картоплин

20 г борошна

1 цибулина

50 г бекону

5 помідорів чері

Для соусу потрібно:

5 печериць

3 ст. л. сметани

50 мл молока

Приготування:

Картоплю вимити, очистити і натерти на тертці. Цибулю очистити, половину натерти на дрібній тертці, змішати з картопляною масою. Другу половину цибулини дрібно нарізати. Бекон нарізати невеликими квадратиками.

На сковороді розігріти олію та обсмажити цибулю, потім додати бекон і смажити 5 хв. У картопляну масу додати борошно і 1 ложку сметани, посолити, поперчити за смаком. Потім додати обсмажені цибулю і бекон, перемішати.

Форми змастити вершковим маслом, викласти в них картопляну масу. Духовку нагріти до +180°С і випікати бабку протягом 20 хв. до рум'яної скоринки.

Приготувати вершково-грибний соус. Гриби нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Налити молоко, додати решту сметани, дрібку солі.

Зелень кропу вимити, дрібно нарізати і додати в соус. Соусом полити тарілку і викласти підрум'янені в духовці "цеглинки" бабки.

Яким би смачним не був салат, він не вразить гостей без підходящої прикраси. Щоб довго не ламати голову, краще подивитися готові ідеї.

Слайси свіжого огірка додадуть закусці соковитості і святковості. Їх роблять широким гострим ножем або овочечисткою. Про де детальніше читайте у статті.

Зараз ви читаєте новину «Ситний недільний обід: назвали 3 нові страви з картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути