Запечена свинина виходить смачною з чим її не приготуй. Та цікавішими виходять медальйони тушковані у вині. Вони стають соковитими та ніжними. Солодку нотку дає ароматний чорнослив.
Інгредієнти:
Шматки свинини - 2 шт.
Оливкова олія - 1 ст. л.
Масло вершкове - 3 ст. л.
Цибуля - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Чебрець - 1 гілочка
Лавровий лист - 1 шт.
Вино біле - 1 чашка
М'ясний бульйон - 1 чашка
Вершки - 1 чашка
Чорнослив (без кісточок) - 1 чашка
Приготування:
Зріжте з м'яса весь жир і плівки. Обрізки м'яса відставте в сторону.
Наріжте м'ясо шматочками товщиною в 2,5 см. З кожного шматка повинно вийти приблизно 6-7 шматочків.
Посоліть і поперчіть.
У великій сковороді з товстим дном розігрійте оливкову олію, потім розтопіть в ньому вершкове.
Обсмажте шматочки до золотистого кольору, приблизно по 2,5 хвилини з кожного боку.
При смаженні шматочки не рухайте, щоб з'явилася гарна скоринка.
Перекладіть медальйони на тарілку, накрийте фольгою і приберіть в сторону.
Дрібно наріжте м'ясо, що залишилося (м'ясні обрізки).
Обсмажте їх до золотистого кольору 3-5 хвилин.
Наріжте цибулю і моркву.
Додайте овочі, лавровий лист, чебрець. Обсмажте на середньому вогні близько 5 хвилин, поки цибуля не стане м'яким і прозорим. Якщо масла недостатньо, можна додати 1 ст. л. оливкової або вершкового масла.
Додайте вино. На середньому вогні продовжуйте готувати, поки вино практично не випарується, його має залишитися приблизно одна столова ложка.
Додайте м'ясний бульйон, зменшіть вогонь до мінімуму.
Варіть на повільному вогні 30 хвилин.
Читайте також:Ароматну свинину подають з конфітюром з часнику і винограду
Перелийте все в маленьку каструльку, додайте вершки і чорнослив.
Поставте на повільний вогонь ще на 15 хвилин. Соус повинен загуснути. Коли соус буде готовий, перевірте, чи достатньо в соусі солі і перцю.
Викладіть медальйони на сковороду і залийте гарячим соусом, підігрійте на повільному вогні 2-3 хвилини.
Відразу перекладіть на тарілки і подавайте на стіл.
Коментарі