Львів'янка Юлія Денисенко у сезон полуниці готує легкі і прості рецепти із полуницею. Деякі знайшла в інтернеті, інші вигадала сама, змішуючи різні інгредієнти. Розповідає про три улюблені рецепти приготування десертів із полуницею.
"Найпростіший - сметанка із полуничкою. Ягоди почистіть, вимийте і обсушіть. Полийте соком половинки лимона. Хай постоять півгодини-годинку у холодильнику. 200 грам жирної сметани збийте із цукром блендером. Полуницю розрізати на 4-6 частинок. Я викладаю її гіркою у бокали для коктейлів "мартіні" чи "маргарита". Так виглядає дуже вишукано, гості не натішаться. Зверху полити солодкою сметаною. Можна просто залити, а можна фігурним шприцом. Вийде гарніше. Бокали прикрасити кружальцем лимону та цілою полуничкою", - розповідає Юлія.
Для другого рецепту "літнього" подрібнює 200 грам пісочного печива у блендері, або дрібно нарізає ножем. Йогурт без фруктового наповнювача міксером збиває із 300 грамами полуниці. У креманку викладає крихти печива, потім шар йогурту із ягодами. Прикрашає зверху нарізаними пластинками полуниці та зеленою м'ятою. Посипає все цукровою пудрою.
Третій рецепт полуничного шербету Юлія знайшла в інтернеті. Кілограм полуниці кладе в марлю, відтискає сік. Це можна зробити за допомогою соковитискача. Виливає сік у каструлю. Додає півлітра кип'яченої води, 200 грам цукру. Доводить до кипіння на слабкому вогні, варить ще 1-2 хвилини. Охолоджує і подає зі шматочками льоду. Бокали прикрашає цілими свіжими полуницями.
Коментарі