Печеня з курки по-російськи
Інгредієнти:
Курка - 1 кг
цибуля - 400г
родзинки - 50 г
ядра волоського горіха - 50 г
печериці - 100 г
вершкове масл - 20 г
свіжа зелень - 1 пучок
сіль, мелений чорний перець - 1/2 ч. л.
Для соусу: борошно - 25г
сметана - 400 мл
вершкове масло - 15 г
Приготування:
Тушку промити, обсушити, розрубати на 8 шматків. Посолити, поперчити і обсмажити до напівготовності.
Цибулю нашаткувати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору.
Гриби нарізати соломкою і обсмажити. Горіхи обсмажити і подрібнити. Родзинки промити і обсушити.
Приготувати сметанний соус: в сотейнику розтопити і прогріти масло. Просіяти туди борошно і пасерувати, помішуючи, до запаху "смаженого горіха".
Це безперервно помішуючи, розвести гарячою сметаною.
Покласти курку в горщики (по 2 шматки на порцію), туди ж родзинки, гриби, цибуля і горіхи. Все залити сметанним соусом.
Поставити в духовку і тушкувати 20-25 хвилин при 180 град. При подачі посипати рубаною зеленню.
Томатний суп, запечений в духовці
Інгредієнти на 6 порцій:
помідори - 1 кг
бульйон - 800 мл
цибуля - 3 шт
тертий пармезан - 150 г.
білий хліб (тільки не батон, а грубий) - 3 шматки
часник - 3 зубчики
оливкова олія - для смаження
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Дрібно порізати цибулю з 3 часточками часнику. Обсмажити їх на оливковій олії, додати порізані помідори, обсмажити разом з цибулею.
Додати бульйон і хліб, порізаний кубиками без шкірки. Додати солі і меленого перцю.
Накрити кришкою і залишити на повільному вогні приблизно на 40 хвилин.
Розлити суп по горщикам. В кожен покласти по куску хліба, натертого часником, посипати сиром, скропити олією.
Запікати в духовці 30 хвилин.
Гречка з м'ясом в горщику
Інгредієнти на 3 горщики:
свинина - 500 г
гречана крупа - 9 ст л
бульйонні кубики - 2 шт
цибуля - 2 шт
лавровий лист - 2 шт
Приготування:
М'ясо порізати на шматочки, дрібно порізати цибулю, розкласти в горщики.
У кожен насипати по 3 столові ложки промитої крупи (гречаної або пшона або і того й та іншого), додати розкришений лавровий лист.
Залити усе бульйоном з кубиків (краще курячим або грибним).
Поставити в духовку на годину при середній температурі.
Картошка з сосисками в горщиках
Інгредієнти на один горщик:
картопля - 3 шт.
сосиски - 2 шт.
цибуля - 1/2 шт.
сметана (майонез) - 2 ст. л.
гриби - 100 г.
сіль - за смаком
Приготування:
Картоплю порізати соломкою. Трохи обсмажити її на олії, до підрум'янення.
На дно керамічних горщиків налити трохи води, потім викласти картоплю. Посолити, на верх покласти обсмажені з цибулею сосиски.
Потім гриби, також обсмажені з цибулею. Додати сметани або майонезу і поставити в духовку на годину при температурі 150 C.
Телятина з чорносливом, тушкована в горщику
Інгредієнти:
Телятина - 1 кг
Картопля - 10 шт
Цибуля ріпчаста - 3 шт
Чорнослив - 100 г
Петрушка, кріп - за смаком
Олія - для смаження
Приготування:
М'ясо порізати на шматки, посипати сіллю, перцем і обсмажити на сковороді.
Підсмажене м'ясо розкласти в горщики, додати обсмажену цибулю, картоплю шматочками, чорнослив.
Помити та порізати зелень. Додати до решти продуктів.
Закрити кришками і тушкувати до готовності.
Риба в горщику по-орхідскі
Інгредієнти:
морська риба - 500 г
цибуля - 1 шт
вершкове масло або маргарин - 30 г
картопля - 3 шт
томат-пюре - 2 ст. л.
солоні огірки - 2 шт
вершки - 3 ст. л.
червоний перець - на кінчику ножа
дрібно нарізана зелена цибуля - 2 ст. л.
вода - 1 склянка
Приготування:
Цибулю дрібно порізати і обсмажити в олії.
Перекласти в горщик, додати червоний перець, воду і сиру картоплю.
Коли картопля стане м'якою, додати томат-пасту, нарізані скибочками огірки і кубиками рибу.
Посолити, влити вершки і, закривши кришкою, поставити тушкувати 40 хвилин.
Перед подачею посипати зеленою цибулею.
Коментарі