Українці смажать м'ясо надто сильно. Про це Gazeta.ua розповів операційний директор львівського холдингу емоцій "!Fest" Жан Клод. Він родом із Франції, у ресторанному та готельному бізнесі працює понад 30 років. Близько 5-ти років втілює проекти в Україні. Має базу з 5 тисяч рецептів.
"В Україні люблять добре просмажене м'ясо. Тут багато-хто бридиться, побачивши кров на тарілці, коли розрізають свій стейк," - розповідає Жан Клод.
Пояснює, що є три головні стадії смаження м'яса для стейку: rare, medium та well done. М'ясо з рівнем смаження Rare готують протягом 2-3 хвилини, Medium готують 4-5, Well done – 6-7.
"Яловичина найкраще смакує, коли зготована у rare. Такий стейк червоний усередині й містить кров. Але для свинини не використовують ступені прожарки. М'ясо свині брудніше," - додає кухар.
Також він розповідає, як правильно розділяти м'ясо на стейк.
За його словами, українські страви переважно важкі та дуже жирні.
"Українська їжа не погана, але часто її не правильно готують, чи не правильно споживають. Українці вживають багато м'яса, сала, ковбас. Я люблю сало, але ж не їм його кожного дня," - сміється Жан Клод. - Багато м'яса погано засвоюється організмом. Перетравити важку їжу може допомогти мінеральна вода, наприклад "Borjomi". Вона підходить для засвоєння смаженої і печеної риби, а також до гострих або важким страв. Вода змиє з організму все зайве".
Коментарі