
З настанням холодів глінтвейн з'являється у багатьох ресторанах світу. Зазвичай, люди купують його на вулицях, щоб зігрітися та насолодитися пряним ароматом.
Основа глінтвейну — червоне вино — має прекрасний антибактеріальний та антиокислюючий ефект. Саме по собі в невеликих дозах гаряче вино впливає на людський організм, сповільнювати старіння і підвищувати імунітет.
Інгредієнти:
вода - 250 мл
гвоздика - 5-6 шт.
кориця - 2 палички
бадьян - 2-3 зірочки
апельсин - 1 шт.
лимона - 1 шт.
яблуко - 1 шт.
мед - 4 ст. л.
червоне вино - 500 мл
Приготування:
Налити в каструлю води й додати всі спеції. Коли рідина закипить, зняти з вогню і дати настоятися під кришкою протягом 10 хвилин. Нарізати шматочками фрукти і занурити їх у каструлю з гарячою водою. Злегка проварити, щоб віддали сік. Додати мед, вино і розігріти отриману суміш, не доводячи до кипіння. Накрити кришкою й дайте настоятися ще 5-10 хвилин. Подавати напій гарячим, прикрасивши фруктами.
Лікарі вважають, що вино може зміцнити імунітет. А у період застуд цей напій можна вживати у вигляді глінтвейну. Головне - пам'ятати про дози та не перетворювати лікування в пиятику.
Коментарі