Ароматна, соковита, смачна варена кукурудза завжди бажана літня страва.
Навіть перезріла кукурудза буде м'якою і соковитою, якщо її правильно зварити. Для цього необхідно спочатку очистити качани від волокон і листя, потім розрізати їх навпіл і після цього залити сумішшю води з молоком в співвідношенні 1:1. На 1 частину холодної питної води необхідна 1 частина молока. Тут кукурудза повинна пролежати 4 години, після чого її можна відварити класичним способом.
Кукурудзу слід опускати в киплячу воду.
Перед варінням і під час приготування воду солити не потрібно, інакше зерна будуть жорсткими.
Солять кукурудзу за 5 хв. до готовності або перед тим, як подати на стіл.
У воду для варіння можна додати трохи цукру і вершкового масла, які додадуть страві ніжний смак.
На великому вогні варити кукурудзу не можна. Відразу після закипання слід його зменшити.
Молода кукурудза буде готова через 30 хв. варіння, а дозрілу кукурудзу - 40 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закуска з кабачків: рулети начиняють хрусткою начинкою
Після визначення правил приготування, важливо ще оригінально її подати. Про це далі в галереї.
Також влітку смакують вареники. Це страва, яка ніколи не набридає. Кожна українська господиня готує їх по-своєму. Вони щоразу різні завдяки різним начинкам – від пряно-солоних до фруктово-солодких.
Особливо популярні ліниві вареникі, приготування яких займає менше часу. Влітку смакують вони із зеленню.
Коментарі