Кулінарна експертка Єлизавета Глінська на своїй сторінці в facebook поділилася рецептом шоколадних пряників в глазурі. Готує з додаванням молока, прянощів, борошна та яєць. Родзинкою кондитерського виробу є біла глазур. Нею змащує охолоджені пряники з усіх боків.
Інгредієнти:
Тісто:
молоко - 200 мл,
мед - 50 г,
масло - 20 г,
кориця - 1 ч. л.,
імбир - 1 ч. л.,
мускатний горіх - 1/3 ч. л.,
борошно - 350 г,
цукор - 200 г,,
жовток - 40 г,
какао-порошок - 60 г,
сіль - дрібка,
харчова сода - 7 г.
Цукрова глазур:
білок - 60 г,
цукрова пудра - 250 г,
лимонний сік -1 ч. л.
Приготування
Змішати молоко, прянощі, мед, розтоплене масло і злегка прогріти. Поєднати цукор і 100 г борошна. Влити молоко з прянощами та змішати. Дати постояти кілька хвилин, додати жовтки. Змішати 250 г борошна, харчову соду, сіль, какао-порошок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети кухаря: Андрій Величко вчить пекти млинці на Масницю
Додати ½ частину сухих інгредієнтів у заварну основу, перемішати. Всипати через сито решту і замісити тісто. Розкачати в пласт товщиною сантиметр. За допомогою форми вирізати пряники й викласти на деко, застелене пергаментом.
Випікати пряники в розігрітій до 180°С духовці з конвекцією 10 хв. Дати готовому десертові охолонути. Для глазурі змішати цукрову пудру, лимонний сік і білки. Змастити нею пряники з усіх боків. Подати з чаєм або теплим молоком.
З 8 березня українці святкують Масницю, головною стравою якої є млинці. Їх випікають на воді, молоці та кефірі. Присмачують різноманітними сиропами, сметаною, варенням, шоколадом чи цукровою пудрою. Випікають солодкі та солоні - усе залежить від смакових вподобань.
Коментарі